Tehnološko-inovacijski centar Međimurje zahvaljujući sredstvima dobivenima kroz mjeru C3B – Internacionalizacija poslovanja iz Poduzetničkog impulsa 2014., kojeg provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta, provodi projekt internacionalizacije poslovanja malih i srednjih poduzeća.

Cilj projekta je potaknuti internacionalizaciju poslovanja subjekata malog gospodarstva uklanjanjem prepreka za izlazak na inozemna tržišta sufinanciranjem sudjelovanja malih i srednjih poduzeća na međunarodnim gospodarskim susretima.

Međunarodni gospodarski susreti su idealna prilika za razmjenu iskustava i za upoznavanje potencijalnih poslovnih partnera iz regije radi ostvarivanja globalne konkurentnosti kroz regionalnu suradnju.

Jedna od aktivnosti u okviru projekta je bilo i sufinanciranje sudjelovanja na međunarodnoj poduzetničkoj konferenciji PODIM održanoj u Mariboru 13. i 14. svibnja 2015. godine. Temeljem javnog poziva odabrane su tri inkubirane tvrtke koje su, uz djelatnike TICM-a, sudjelovale u konferenciji: tvrtka Patent projekt d.o.o. bavi se patentnim zastupništvom i komercijalizacijom inovativnih proizvoda, tvrtka Croat d.o.o. bavi se razvojem web i mobilnih aplikacija, a Colomb.io  je startup koji razvija crowdreporting platformu. Na konferenciji su imali prilike upoznati se sa trendovima u startup svijetu i uspostaviti niz korisnih kontakata s potencijalnim klijentima, partnerima i investitorima.

Podijeli: