U laboratoriju Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje TICM-a, u utorak , 20. studenog 2018., potpisan je ugovor za građevinske radove na rekonstrukciji treće zgrade poslovnog inkubatora TICM3. Nakon provedenog postupka javne nabave za izvođača je odabrano poduzeće Tekeli Projekt Inženjering d.o.o. iz Murskog Središća, čiji je direktor, Igor Tekeli, potpisao ugovor sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem uz nazočnost direktora TICM-a Ivana Plačka.

g. Ivan Plačko, direktor TICM-a, g. Matija Posavec, župan Međimuirske županije i g. Igor Tekeli, direktor Tekeli Projekt Inženjering d.o.o.

TICM3 je smješten na prostoru bivše vojarne u Čakovcu, današnjem Centru znanja Međimurske županije, na adresi Bana Josipa Jelačića 22N nasuprot objektu TICM2. Ukupna vrijednost građevinskih radova na rekonstrukciji objekta TICM3 je 5.523.830,79 kn s PDV-om. Radovi na rekonstrukciji zgrade TICM3 i potkrovlja zgrade TICM1 financirani su u okviru Projekta ulaganja u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije ukupne vrijednosti 11.978.080,36 kn u potpunosti financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Međimurska županija, a partneri u provedbi su Tehnološko-inovacijski centar Međimurje i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA. Radovi na rekonstrukciji potkrovlja zgrade TICM1 ukupne vrijednosti 3.210.189,44 kuna koje izvodi isti izvođač u uznapredovaloj su fazi i očekuje se da će biti dovršeni do proljeća 2019. godine.

TICM1 potkrovlje.

TICM1 potkrovlje.

Župan Matija Posavec, istaknuo je kako se ovim projektom stvaraju kvalitetniji uvjeti za rad postojećih i dolazak novih poduzeća čime se izravno utječe na pozitivnu gospodarsku sliku Međimurja. Uz sva dosadašnja ulaganja, prostor bivše vojarne je i dalje veliko gradilište i svijetli primjer ulaganja u sinergiju obrazovanja i gospodarstva i uspješno privlačenje EU fondova. „Očekuje nas još ulaganje od 2 milijuna kuna u opremanje potkrovlja zgrade TICM1 i zgrade TICM3, nakon čega će se osigurati prostor za ukupno 60-tak poduzeća u inkubaciji kojima pomažemo u lakšem pokretanju poslovanja. Zbrajajući vrijednosti projekata poput Metalske jezgre, Centra kompetentnosti, Centra izvrsnosti u informatici, Studentskog doma i sličnih projekata dolazimo do iznosa od 100 milijuna kuna ulaganja u gospodarstvo i znanost, što je značajni iskorak u realizaciji strategije Međimurja kao regiji inovacija, znanja i visoko dohodovnih radnih mjesta“

TICM3 sadašnje stanje.

TICM3 sadašnje stanje.

g. Ivan Plačko, direktor TICM-a, g. Matija Posavec, župan Međimuirske županije i Igor Tekeli, direktor Tekeli Projekt Inženjering d.o.o. ispred TICM-a 3.

Direktor TICM-a, Ivan Plačko, rekao je „Tehnološko-inovacijski centar Međimurje je u 9 godina djelovanja u bivšoj vojarni u Čakovcu postao središnje mjesto razvoja novih poduzeća. Dokaz tome su ispunjeni inkubacijski prostori u kojima danas radi više od stotinu ljudi, pretežno u informatičkom sektoru i lista čekanja za nove prostore. Zajedno s partnerima gradimo ekosustav u kojem već sad stasaju poduzeća koja će promijeniti gospodarsku sliku Međimurja na bolje. U proljeće 2019. godine, nakon završetka radova na potkrovlju zgrade TICM1, imat ćemo dodatnih 17 ureda i prvi co-working prostor u Međimurju – ukupno 400 kvadratnih metara vrhunski opremljenih uredskih prostora. Investicija u zgradu TICM3 dio je istog projekta proširenja TICM-a i njome ćemo dobiti još jednu u potpunosti opremljenu zgradu s 18 ureda, novom informatičkom učionicom i ugodnim zajedničkim prostorijama ukupne neto površine 630 kvadratnih metara. Uz postojećih 2.600 m2 u zgradama TICM1 i TICM2, 400m2 potkrovlja u zgradi TICM1 i ovih 630 m2 TICM će imati više od 3.600 m2 odličnih uredskih, konferencijskih, edukacijskih i zajedničkih prostorija što je dobar infrastrukturni temelj za daljnji razvoj poduzetničkog ekosustava u Međimurju. Sve to, uz stalna ulaganja u ljude, omogućit će nam da radimo još kvalitetnije na pružanju podrške međimurskom gospodarstvu.“

TICM3 ured.

TICM3 hodnik.

Informatička učionica TICM3

Soba za sastanke TICM3.

Igor Tekeli osvrnuo se početak radova koji će trajati 12 mjeseci te opisao samo izvođenje konstrukcijskih i građevinskih radova. Istaknuo je kako će zgrada TICM3 dobiti sasvim novi i vrlo atraktivan izgled. „U visokoj smo fazi radova na potkrovlju zgrade TICM1 te jamčimo da će i ovaj projekt biti kvalitetno i na vrijeme završen“, zaključio je Tekeli.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su v.d. ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e Ana Kralj te voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva u JU REDEA Maša Tomašić.


Sadržaj članka je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. i  Međimurske županije.

Projekt „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“, KK.03.1.2.01.0010, je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


GALERIJA SLIKA:

Fotografije: Davorin Mance

Podijeli: