U subotu 2. rujna 2017. godine u TICM-u je predstavljen program informatičkih tečajeva za školsku godinu 2017./2018. koje će zajednički provoditi udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje.

Organizacija informatičkih tečajeva nastavak je programa edukacija koje navedene udruge provode već dugi niz godina s time da se svake godine program obogaćuje novim sadržajem u skladu s najnovijim tehnološkim trendovima.

Roditelji i djeca na predstavljanju tečajeva za školsku godinu 2017./2018.

Ispunjena dvorana TICM-a u kojoj se okupilo stotinjak roditelja i djece dokaz je da postoji veliki interes za ovakvim edukacijama a posebno iz razloga što informatička znanja stvaraju niz mogućnosti u osobnom razvoju učenika i kasnijoj profesionalnoj karijeri te su primjenjiva u širokom spektru zanimanja.

Kroz jednosatno predstavljanje, članovi udruga MIS i MIK prezentirali su programe tečajeva i pokazali nekoliko primjera projekata na kojima su radili dosadašnji polaznici. Roditelji i učenici imali su prilike postavljati pitanja o upisima, programima i cijenama tečajeva te dobiti savjete od predavača koji program upisati s obzirom na prethodna znanja.

Programi koji učenici mogu upisati u ovoj školskoj godinu su sljedeći:

  • Moj prvi program, program namijenjen najmlađima polaznicima
  • Algoritmi – LOGO, programiranje hoda kornjače, namijenjeno najmlađima od 2. razreda nadalje.
  • Algoritmi 1 – niži i viši razredi osnovnih škola, početnici
  • Algoritmi 2 – napredniji polaznici viši razreda osnovnih škola.
  • Algoritmi 3 – srednjoškolci
  • Robotika – učenici osnovnih škola, početnici i napredni
  • “Internet stvari” – napredniji polaznici viši razreda osnovnih škola.
  • Web dizajn i izrada sučelja – napredniji polaznici viši razreda osnovnih škola.

Prijave na radionice zaprimaju se tijekom prve polovice mjeseca rujna. Sve informacije o rasporedu tečajeva, cijenama i načinima upisa dostupni su na stranicama www.udruga-mis.hr.

Oprema koja se koristi u sklopu tečajeva

Dejan Drabić predstavlja program Udruga MIS i MIK.

 

Predavači: Miljenko Blažeka, Renato Železnjak, Goran Levačić, Viktor Lazar i Dejan Drabić.

Podijeli: