Radovi na obnovi prve zgrade bit će dovršeni do rujna 2010. godine. Nakon što predviđeni prostori budu obnovljeni i opremljeni, TIC će djelovati na ukupno 2.600 m2. U obnovljenim prostorima, s konferencijskom dvoranom, laboratorijima i zajedničkim prostorima, bit će mjesta za inkubaciju do trideset na znanju utemeljenih poduzeća i projekata.
Projekt osnivanja Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje osmišljen je kako bi se dao dodatan poticaj razvoju na znanju utemeljenog gospodarstva u Međimurju i regiji. Projekt je pripremila Regionalna razvojna agencija Međimurje – REDEA d.o.o. koja ga i provodi. TIC u prvih 5 godina sufinancira Poslovno-inovacijski centar Hrvatske – BICRO d.o.o., u okviru programa razvoja tehnologijske infrastrukture – TEHCRO, kreditom Svjetske banke. Ugovor o financiranju projekta potpisan je 10. rujna 2009., a provedba projekta je počela 01. listopada 2009. godine.
TIC će poticati tehnološki razvitak regije kroz razvoj tehnološke infrastrukture te stvaranje uvjeta za zapošljavanje i napredovanje mladih stručnjaka; stvoriti uvjete za inkubaciju na znanju utemeljenih poduzeća te poticati njihovo osnivanje i djelovanje u okviru TIC-a; te osigurati uvjete za pružanje usluga vezanih uz transfer tehnologije i komercijalizaciju inovacija.
TIC će djelovati u tri zgrade u krugu bivše vojarne u Čakovcu. Na taj način bit će dio Centra znanja koji za sada čine razvojne institucije, REDEA i Međimurska energetska agencija, te Međimursko veleučilište u Čakovcu. Uprava TIC-a djelovat će u obnovljenoj zgradi u kojoj je smještena REDEA dok će za potrebe inkubacijskih i zajedničkih prostora biti obnovljene dodatne dvije zgrade.
Projekt Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje prepoznat je na nacionalnoj i međunarodnoj razini kao jedan od ključnih elemenata u razvoju regije zbog inovativnog pristupa stvaranju sinergije znanosti, obrazovanja i gospodarstva.

Međimurski župan Ivan Perhoč

Županijski dužnosnici s predstavnikom izvođača radova

Podijeli: