Ključni cilj Programa provjere inovativnog koncepta za poduzetnike (dalje u tekstu PoC) je inovativnim tvrtkama pružiti priliku provjeriti i potvrditi komercijalnu primjenu istraživačkih rezultata i uspostaviti odgovarajuću strategiju za nastavak komercijalizacije. BICRO, u suradnji s prepoznatim centrima od kojih je jedan i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM), dodjeljuje bespovratna sredstva na konkurentnoj osnovi odnosno najbolje ocijenjenim projektima.  Sufinancira se maksimalno 70 % prihvatljivih troškova, a po projektu se dodjeljuje maksimalno 350.000 kn.

PoC financira sljedeće aktivnosti:

  • Demonstracija tehničke izvedivosti
  • Provjera i zaštita intelektualnog vlasništva
  • Izrada funkcionalnog prototipa

Projekt mora biti postavljen tako da mu je u fokusu provjera ili dokazivanje inovativnog koncepta ili ideje za koju se ne zna i nema dokaza je li uopće funkcionira. Dakle, mora postojati tehnološki rizik.

U PoC za poduzetnike mogu se prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća kao i fizičke osobe koje imaju ozbiljnu nakanu osnovati trgovačko društvo. Više informacija o prihvatljivosti projektne ideje dostupno je u Priručniku za operativne postupke Programa PoC za poduzetnike dostupnom na poveznici na dnu članka.

Prepoznati centri imaju vrlo važnu ulogu u provedbi PoC programa budući ostvaruju prvi kontakt s potencijalnim natjecateljima kojima pomažu u pripremi projekata i u postupku prijave. Tehnološko-inovacijski centar Međimurje je u 4 do sad provedena natječaja u okviru PoC programa sudjelovao u pripremi i provedbi 10 projekata ukupne vrijednosti veće od 2,5 milijuna kuna.

Rokovi za prijavu projekata:

  • Rok za predaju pretprijava je 30. lipnja 2013. godine (18 dana)
  • Natjecatelji čije su pretprijave pozitivno ocijenjene od strane Prepoznatog centra imaju rok za izradu i predaju punih prijava do 21. srpnja 2013. godine (21 dan)

Sustav ONLINE prijava je dostupan na adresi:  http://onlineprijave.bicro.hr/

Upute za podnošenje prijava dostupne su u korisničkom sučelju ONLINE sustava.

Dodatne informacije o Programu PoC dostupne su na sljedećim poveznicama:

http://www.bicro.hr/index.php/poc-za-poduzetnike

http://www.bicro.hr/index.php/poc-za-znanstvenike

Informativni film: http://www.youtube.com/watch?v=GncYfJo2tiQ.

Preporučujemo da prije podnošenja pretprijave kontaktirate predstavnika prepoznatog centra zbog preliminarne procjene prihvatljivosti projektne ideje i dodatnih savjeta oko podnošenja same pretprijave.

Kontakt osoba za pitanja u vezi PoC programa:

Ivan Plačko, direktor za poslovni razvoj

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o.

Tel: +385 (0)40 395 542

e-mail: ivan.placko@ticm.hr

Dokumenti:

Tekst javnog  poziva

Priručnik za operativne postupke Programa PoC za poduzetnike

Priručnik za operativne postupke Programa PoC za znanstvenike i istraživače

Podijeli: