Više od 250 IT stručnjaka okupilo se u subotu, 11. svibnja 2019. godine u Čakovcu, na petoj Weblici – tehnološkoj konferenciji namijenjenoj developerima, dizajnerima, stratezima, growth-hackerima, business developerima i svima ostalima koji pripadaju nekoj od brojnih profesija koje se susreću u IT industriji.

Pokretači stručnog okupljanja su Čakovčani Davor Tarandek, Nikica Tarandek Velimir Sanjković, čija je početna misija bila organizirati tradicionalno okupljanje stručnjaka i entuzijasta iz područja IT sektora i web tehnologija, da bi se nakon pet godina broj sudionika utrostručio, a Weblica postala najveće događanje takve vrste u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.


Na samom početku Weblice, dodjeljene su i nagrade najboljim timovima na Haklici. Ekipa Falički objekti osvojila je 5000 kuna, Hydra 7000 kuna, a Žirafa u Jagodini u kojoj su bili Patrik Dolovski, Ivan Oršolić, Leo Siniša Radošić i Tadija Malić 18000 kuna. Tema kojom su se bavili je bilo upravljanje dokumentima, a njihovo rješenje uključivalo je sustave koje koriste umjetnu inteligenciju, mogućnost pretraživanja po različitim kriterijima i druge prednosti koje olakšavaju rad s dokumentima.

Pobjednička ekipa Hacklice “Žirafa u Jagodini”

Na svečanosti otvorenja u zgradi Scheier stručnjacima su se obratili župan Međimurske županije g. Matija Posavec i gradonačelnik Čakovca g. Stjepan Kovač, a događaj nije propustio predsjednik Skupštine Međimurske županije g. Mladen Novak, i sam vlasnik informatičkog poduzeća.

Hacklica i Weblica 2019.

„Danas je veliki dan za naš kraj, ali i za vašu struku. Čestitam trojcu koji je prepoznao projekt za koji je u početku trebalo mnogo hrabrosti, no kada imate uvjerenje da u maloj sredini možete učiniti velike stvari, nekoliko godina kasnije dogodi se da uspijete okupiti 250 stručnjaka iz sektora kojeg i mi u Međimurskoj županiji nastojimo jačati. To činimo kroz Tehnološko-inovacijski centar, „Školu mladih programera“ u suradnji s udrugom „Mladi informatičari Strahoninca“ te kroz  informatički cluster koji razvijamo. Institucionalno i programski mnogo se ulaže u taj segment“, poručio je župan Posavec.

Gradonačelnik Stjepan Kovač pozdravio je 5. po redu izdanje Weblice te izjavio kako će ovakve ideje uvijek naići na interes u Čakovcu. „Poduzeća iz IT sektora ostvaraju visoke dohotke i plaće u njima su daleko iznad prosjeka“, naglasio je Kovač dodavši kako je prava rijetkost da se toliko IT stručnjaka nađe na mjestu koje nije virtualno.

g. Stjepan Kovač, gradonačelnik grada Čakovca, g. Matija Posavec, župan Međimurske županije, g. Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije


Galerija slika:

 

Podijeli: