Iako je posljednja radionica Razvoj digitalnog poslovnog modela pomoću DIGITRANS metodologije okupila nešto manji broj poduzetnika, kvaliteta rasprave i konačni rezultati ispunili su sva očekivanja moderatora i projektnog tima iz TICM-a.

U okviru projekta Digitalna transformacija dunavske regije DIGITRANS uspostavljeni su regionalni inkubacijski centri u sedam različitih regija u kojima se projekt provodi. U našoj regiji ulogu regionalnog inkubacijskog centra preuzeo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje TICM. Regionalni inkubacijski centri zaduženi su, između ostalog, za organizaciju DIGITRANS treninga koji se sastoje od 3 faze: interaktivnih radionica, online savjetovanja te individualnih radionica.

Posljednja radionica Razvoj digitalnog poslovnog modela pomoću DIGITRANS metodologije  održana je 26. travnja 2019. godine u informatičkoj učionici TICM-a. Sudionici radionice analizirali su vlastiti poslovni model i radili na razvoju novog korištenjem materijala, metoda i predložaka razvijenih u okviru projekta, uz stručno vodstvo iskusnog moderatora Gorana Levačića, jednog od kreatora DIGITRANS metodologije.

DIGITRANS radionice uvijek su interaktivne, a ovdje je zbog manje grupe to bilo istaknuto još više pa su osim primanja novih informacija sudionici imali dovoljno vremena i prostora da postave pitanja, pričaju o svojim specifičnim situacijama i daju povratne informacije o budućim poslovnim planovima.

Ovo je bila deseta i posljednja u nizu DIGITRANS interaktivnih radionica održanih u okviru projekta. Iako se o digitalnoj transformaciji poslovanja naveliko priča i svima je jasno da je neizbježna, ponekad je zaista bilo izazovno potaknuti poduzetnike da se prijave na radionice. Radionicama smo željeli pružiti malim i srednjim poduzećima znanje potrebno za aktivnu digitalnu transformaciju poslovanja, a pod digitalnom transformacijom podrazumijeva se korištenje punog potencijala suvremenih informacijskih tehnologija za unaprjeđenje poslovanja. Nakon deset održanih radionica koje su okupile pedesetak sudionika i njihovih pozitivnih povratnih informacija, sa zadovoljstvom možemo zaključiti kako je ta svrha ispunjena.

Provedba radionica je završila, ali je svim zainteresiranim poduzetnicima dostupna DIGITRANS.me platforma koja obuhvaća mnoštvo alata i materijala namijenjenih korištenju u procesu digitalne transformacije. Uz to pozivamo sve zainteresirane da se pridruže DIGITRANS zajednici na društvenoj mreži LinkedIn, koja okuplja poduzetnike, moderatore, konzultante i mnoge druge strane koje su na neki način povezane s temom digitalne transformacije poslovanja.

Podijeli: