Poduzetnica si ili bi to voljela postati? Poljoprivredno-prehrambeni sektor tvoja je strast ili nešto na čemu bi voljela raditi? Ako su tvoji odgovori potvrdni – EWA (Empowering Women in Agrifood) je program za tebe! Inicijativa je to čiji je cilj povećanje postotka žena liderica u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Ovakva se prilika ne propušta jer kroz program ćeš ostvariti napredovanje u vlastitim vještinama te prikupiti znanja potrebna za pretvaranje ideje u poslovni plan!

Što EWA program uključuje?

  • Online treninzi: odabrane poduzetnice sudjelovat će u 6-mjesečnoj poduzetničkoj edukaciji i imati pristup resursima za učenje.
  • Mentorstvo/stalna podrška: više od 20 sati personaliziranog mentorstva stručnjaka iz industrije te pristup besplatnom EIT Food Startup priručniku.
  • Snaga zajednice: sve sudionice programa će imati pristup EWA zajednici koja okuplja preko 650 mentora i poduzetnica unutar poljoprivredno-prehrambenog ekosustava.
  • Mogućnosti financiranja: korisnice će imati priliku osvojiti novčanu nagradu do 10.000,00 EUR, otkriti druge EIT Food programe i pristupiti investitorima, poslovnim anđelima i kompanijama koje djeluju u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Tijek programa

Prijava za program je otvorena do 24. svibnja 2024. godine, s početkom programa u lipnju.

Ključni događaji uključuju

  1. Odabir kandidatkinja za ulazak u program: 1 tjedan nakon završetka prijava
  2. Početak programa: lipanj 2024.
  3. Matchmaking događaj (uživo): 8. lipnja 2024.
  4. Masterclass događaj (uživo): 6. srpnja 2024.
  5. Radionice i treninzi (online): srpanj – studeni 2024.
  6. Pitch projekata i umrežavanje (uživo): 21. studeni 2024.

Program se realizira već četiri godine, a ove godine provodit će se u 12 zemalja gdje će priliku za sudjelovanjem dobiti 120 žena.

Program uključuje podršku, obuku i personalizirano mentorstvo u trajanju od šest mjeseci te novčane nagrade u iznosu do 10.000,00 EUR.

Projekt traje od lipnja do studenog 2024. godine, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno za sudionice.


Za sudjelovanje u programu potrebno je posjetiti EWA Applications 2024 web stranicu, koja se nalazi na F6S platformi. Na F6S platformu se prijavljujete putem e-maila, Facebook ili LinkedIn računa nakon čega trebate ispuniti tražene podatke.

Prijava

Prijave su otvorene do 24. svibnja. Više informacija o EWA programu pronađite ovdje (na engleskom).


Q&A session

Smion za sve zainteresirane organizira Q&A online sesiju 17.5. u 11 sati. Ukoliko imate pitanja vezana uz sudjelovanje ili želite saznati više o EWA programu, prijavite se putem poveznice.

Podijeli: