Zagrebačka banka d.d. raspisala je javni natječaj „Moj ZABA Start 2019“ radi dodjele financijskih potpora za realizaciju projekata iz područja novih tehnologija, razvoja novih proizvoda i usluga te inovacija.

Moj Zaba Start projekt je koji traje još od 2013. godine, a svake se godine dodjeljuju sredstva za najbolje poduzetničke i društveno korisne ideje i projekte. Do sada je podržano više od 50 projekata koji su dolazili iz najrazličitijih sfera: od tehnoloških inovacija i kulture pa sve do kreativne industrije i informatike te razvoja aplikacija.


Ciljevi natječaja su pružanje financijske potpore projektima koji:
• podrazumijevaju pokretanje i realizaciju održivih poduzetničkih i/ili društvenih projekata,
• u okviru postojećeg poslovanja nude nova inovativna, kreativna i održiva rješenja


I ove godine na natječaj se mogu prijaviti ideje i projekti koji spadaju u jednu od tri kategorije: poduzetništvo, kultura i znanost te društvo. Kategorija Poduzetništvo tako je namijenjena projektima koji uključuju primjenu novih tehnologija, razvoj novih proizvoda te inovacije. Natječaj Kultura i znanost obuhvaća projekte koji uključuju nezavisnu kulturnu scenu, znanstvene i istraživačke projekte i primjenu novih medija i tehnologija u znanosti, kulturi i umjetnosti, dok će kategorija Društvo biti otvorena idejama i projektima koje unaprjeđuju svakodnevni život u zajednici, podršku invalidima i osobama s posebnim potrebama te razvoju mladih i poboljšanju kvalitete života starijih osoba.


Ukupno dvanaest najboljih projekata, a četiri iz svake kategorije, zajedno će osvojiti čak 990 000 kuna financijske potpore i to 330 000 kn po natječaju. Prijave na natječaje otvorene su za sve fizičke osobe, poduzetnike, profitne i neprofitne organizacije, a potporu će dobiti četiri najbolja projekta iz svake kategorije natječaja. Rok za dostavu prijave jest 10. srpnja 2019. u 12 sati. Više informacija o uvjetima prijave i detaljima natječaja, možete pronaći na službenim stranicama Moj Zaba Start projekta.

Podijeli: