ACT Grupa, potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva, otvorila je prijave za petu generaciju dobitnika potpore jednog od svojih razvojnih programa koji provodi u partnerstvu s poduzećem Philip Morris Zagreb d.o.o..

Program „Pokreni nešto svoje“ od 2016. godine sustavno daje vjetar u leđa mikropoduzetnicima i poduzetnicima početnicima odgovarajući na njihove potrebe za adekvatnom financijskom i mentorskom podrškom u svrhu započinjanja ili razvoja poslovanja.

Ovaj jedinstveni i prepoznati program potiče projekte s pozitivnim društvenim ili okolišnim utjecajem, a u posljednjih je nekoliko godina iznjedrio brojne uspješne projekte, njih čak 26. Među njima su i društvena igra Strašne žene, uradi sam mobitel Makerphone, aplikacija za mapiranje besplatnih izvora vode Freewa, alat za pomoć kod poteškoća s čitanjem OmoReader, prirodna kozmetika L’aventure en Primitivance, prvi hrvatski Park znanosti, platforma Zelene energetske zadruge za investiranje u obnovljive izvore energije, ekološka sredstva za čišćenje Pero.bio i brojni drugi. U potporu projektima partner programa Philip Morris Zagreb d.o.o. uložio je više od 2,5 milijuna kuna, na kojima je ostvaren društveni povrat više od 5 milijuna kuna – za svaku uloženu kunu ovi su vrijedni i inovativni poduzetnici stvorili 2 kune nove društvene vrijednosti.

Program kojim od 2016. godine ACT Grupa daje snažnu i toliko potrebnu podršku i vidljivost malim poduzetnicima koji mijenjaju svijet na bolje, nastavlja se i u 2021. godini

Za financiranje šest najboljih projekata u okviru petog kruga natječaja Philip Morris Zagreb d.o.o. osigurao je iznos ukupne vrijednosti od 444.000,00 kuna te će svaki od dobitnika biti sufinanciran fiksnim iznosom od 74.000,00 kuna.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 28. veljače 2021. godine do 12 sati. Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni do 14. travnja 2021., a početak provedbe projekata je 1. svibnja 2021. godine.

Izvor: Program Pokreni nešto svoje


Informiranje poduzetnika aktivnost je u okviru projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: