ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY VERIFICATION (ETV) je alat dizajniran da pomogne inovativnim ekološkim tehnologijama da pristupe tržištu. Sastoji se od provjere, na dobrovoljnoj osnovi, funkcionalne i ekološke izvedbe tehnologije od strane kvalificiranih trećih strana, kroz testove kontrolirane kvalitete. Krajnji proizvod je ETV izjava o verifikaciji objavljena na web stranici ETV-a i korištena u business-to-business odnosima. Ovaj alat vlasnicima tehnologije omogućuje da dokumentiraju pouzdanost svojih tvrdnji i razlikuju se od konkurencije, i pomaže kupcima tehnologije identificirati inovacije koje odgovaraju njihovim potrebama.

Webinar koji će definirati glavne aspekte poziva i zahtjeva za ETV bit će organiziran 29. travnja od 11.00 do 12.00 sati. Webinar će uključivati ​​prezentaciju EIT Circular Economy zajednice i opis poziva, detaljnu prezentaciju glavnih zahtjeva ETV-a i tajništva ETV-a nakon čega slijedi mogućnost postavljanja pitanja. Za prijavu na webinar kliknite ovdje: Webinar Registration – Zoom

Tko se može prijaviti?

Poziv je otvoren za svakog partnera i start-upa sudionika EIT Circular Economy Community (EIT RawMaterials, EIT Climate KIC, EIT Food, EIT Manufacturing i EIT UrbanMobility) s tehnologijom uključenom u bilo koje od sljedećih definiranih područja:

  • Obrada vode i monitoring (npr. monitoring kvalitete vode, pročišćavanje vode za piće i otpadnih voda)
  • Materijali, otpad i resursi (npr. odvajanje i razvrstavanje čvrstog otpada, recikliranje materijala, end-of-life proizvodi i kemikalije, proizvodi na bazi biomase)
  • Energija (npr. obnovljiva energija, energija proizvedena iz otpada, energetska učinkovitost)

Prijave na poziv otvorene su do 31. svibnja 2022. godine.

Više detalja o poziva i prijavne obrasce možete pronaći na poveznici: https://www.eitmanufacturing.eu/news-media/calls/eit-circular-economy-community-launches-the-environmental-technology-verification-etv-support-call/

Podijeli: