EIT Health pokrenuo je RIS Innovation Training namijenjen je svima koji razvijaju inovativne ideje u polju zdravstva, žele naučiti više o inovacijama, vrednovanju proizvoda i poslovnim modelima te kako prezentirati vlastita rješenja i plasirati ih na tržište. EIT Health pruža rješenja koja će europskim građanima omogućiti da žive dulje, zdravije živote promičući inovacije i povezujući prave ljude i prave teme preko europskih granica, tako da se inovacije mogu dogoditi na sjecištu istraživanja, obrazovanja i poslovanja – u korist građana.

EIT RIS je shema EIT Community  te omogućuje prijenos dobrih praksi i know-how-a iz jedinstvenog pristupa EIT-a poticanju inovacija. EIS RIS uveden je 2014. kako bi se razmijenile dobre prakse i iskustva koja proizlaze iz aktivnosti EIT Community

Ciljevi RIS Innovation Traininga su:

  • pružiti podršku  u realizaciji prvih koraka prema tržištu te skratiti period plasiranja inovativnih proizvoda i usluga na tržište,
  • pružiti pomoć u snalaženju na kompleksnom terenu zdravstvenih rješenja i omogućiti bolje razumijevanje tipova inovacija, – verificirati potrebe/koristi proizvoda/usluga za korisnike/kupce/platitelje/partnere,
  • povećati mogućnost privlačenja investicija i/ili financiranja prezentiranjem dobro definiranog prijedloga.

RIS Innovation Training namijenjen je mikro poduzećima i malim poduzećima, istraživačkim i obrazovnim institucijama, spin-off tvrtkama i start-up tvrtkama koje već imaju inovaciju/proizvod/rješenje te zadovoljavaju CIMIT Maturity Level 1


Programski paket uključuje sljedeće:

  • tri sata interaktivnog treninga koji pokriva problematiku inovacijskog puta od ideje do tržišta u zdravstvenom sektoru, – trideset minuta razgovora, evaluiranog od strane ekspertnog panela, o prezentiranju vlastitih rješenja (pitch consultation).
  • sudjelovanje u interaktivnom treningu preduvjet je za razgovor s ekspertnim panelom o prezentiranju vlastitih rješenja (pitch consultation).

Termini za sesije namijenjene treningu (od kojih treba izabrati jedan termin):

  • 21. srpnja 2020., od 10.00 do 13.00 sati
  • 22. srpnja 2020., od 10.00 do 13.00 sati
  • 23. srpnja 2020., od 10.00 do 13.00 sati

Program će se izvoditi na daljinu, a u svakom pojedinom terminu bit će prezentiran isti sadržaji nema tematskih modula.

Ako se prijavljujete kao tim/poduzeće uzmite u obzir da je maksimalan broj sudionika po sesiji 30 sudionika (ili osobnih računala), s tim da se dodatna dva osobna računala (ili tima) mogu priključiti webinaru.

Razgovori o prezentiranju vlastitih rješenja (pitch consultation) bit će organizirani u rujnu 2020., a timovi će biti organizirani u skupine na temelju sadržaja i stupnju razvoja svojih projekata. Također uzmite u obzir da ćete, ako trenutno raspoloživi termini budu popunjeni, biti stavljeni na listu čekanja i informirani o novim terminima treninga.

Prijaviti se možete preko sljedeće poveznice: https://eu.eventscloud.com/ereg/newreg.php?eventid=200208190&

Za sva pitanja molimo Vas da se obratite e-mail adresu innostars.ris@eithealth.eu

RIS-Innovation-training


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: