Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT) Sveučilišta u Zagrebu u svojstvu EIT Health Hub-a za 2019. godinu sudjeluje u aktivnostima povezivanja i jačanja EIT (European Institute of Innovation & Technology) inovacijske zajednice, koji uključuju i pozive za prijavu projekata inovativnih rješenja za zdravstveno tržište. EIT Health pruža rješenja koja će europskim građanima omogućiti da žive dulje pomičući pritom inovacije.


Novi program, koji se provodi u sklopu EIT Regional Innovation Scheme (EIT RIS) namijenjen je ciljano razvoju inovacija i inovacijskim projektima. U sklopu poziva traže se projekti koji se uklapaju u EIT Health tematska područja, zatim projekti čija je početna razina najmanje potvrđeni koncept (PoC) te oni koji će imati dobar potencijal za kasnije sudjelovanje u EIT Health programima te povezivanju s partnerima na Europskoj razini. Kroz sudjelovanje u projektu može osvojiti do 75.000 EUR. Za sudjelovanje potreban je konzorcij, budući da financiranje za organizacije osiguran iznos do 50.000 EUR. Idealni konzorcij uključuje suradnju akademskog i ne-akademskog sektora koji su dio  lokalnog inovacijskog ekosustava.

Značajna informacija je i da je rok za implementaciju izrazito kratak, od srpnja do prosinca 2019. godine, tako da treba planirati projekte koje u tom razdoblju mogu postići napredak u skladu s ciljevima programa. Krajnji rok za prijavu je 31. svibanj u 16,00 h.


Od 6. do 7. svibnja u Ljubljani se organizira dvodnevni trening posvećen pripremi projekata za ovaj poziv. Sudjelovanje je moguće za zainteresirane (bez kotizacije, troškovi puta/smještaja nisu pokriveni) – prijava za trening se vrši putem Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT) Sveučilišta u Zagrebu do 29. travnja. Za one projekte koji su sigurni da će se prijaviti na poziv,  postoji i mogućnost da u sklopu treninga naprave (non-confidential) prezentaciju koncepta  te dobiju povratnu informaciju

Više informacija o pozivu programa možete saznati na sljedećoj poveznici .

Obrazac za prijavu dostupan je na sljedećoj poveznici.

Podijeli: