Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) objavila je vijest o održavanju online konzultacija vezanih uz nastavak provedbe programa Švicarsko-hrvatskog programa suradnje EUROSTARS.

Cilj programa je poboljšanje inovacijskih kapaciteta i međunarodne konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzeća jačanjem njihova sudjelovanja u EUROSTARS programu. Ukupna vrijednost programa je 2,3 milijuna CHF, od čega 2 milijuna CHF predstavlja švicarski doprinos.

EUROSTARS je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti.

Uz sufinanciranje odobrenih projekata malih i srednjih poduzetnika na programu Eurostars, u okviru navedenog programa planirano je i provođenje aktivnosti podrške poduzetnicima u svrhu pronalaska međunarodnog partnera te jačanja kapaciteta za prijavu i provođenje projekata.

Riječ je o aktivnostima podrške koje HAMAG-BICRO provodi od 2018. godine te su do sada uključivale dodjelu vaučera za konzultantske usluge za pripremu prijave na program Eurostars te organizirano vođenje poduzetnika na B2B događanja.

Eurostars je program koji zahtjeva partnerstvo između najmanje dva subjekta iz dvije različite zemlje koje sudjeluju u programu. Kako bi se poduzetnicima olakšalo traženje međunarodnog partnera za prijavu u program, HAMAG-BICRO je do sada potencijalnim prijaviteljima pružao mogućnost odlaska na organizirana događanja za što im je bio pokriven trošak putovanja.

Isto tako, u svrhu poboljšanja kvalitete projektnih prijava, HAMAG-BICRO je otvarao pretprijave i dodjeljivao vaučere za konzultantske usluge najbolje ocijenjenim pretprijavama.

Obzirom da je u tijeku faza definiranja aktivnosti podrške u sklopu Eurostars programa za sljedeće razdoblje, pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje u konzultacijama kako bi razmijenili mišljenje, dosadašnja iskustva i prijedloge koje imate. Pridružite nam se na online konzultacijama koje će se održati 7. lipnja 2023. u 10 sati.

Prijava za online konzultacije dostupna je na poveznici.

Program možete preuzeti ovdje.

Podijeli: