U utorak 3. rujna 2019. godine u multimedijalnoj dvorani TICM-a, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osnovala je ispostavu u Čakovcu, nadležnu za poslove na području Međimurske županije. Sjedište ispostave Čakovec nalazi se u prostorijama Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA na adresi Ulica bana Josipa Jelačića 22 u Čakovcu. Svečanost je otvorio g. Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, koji je u uvodnom govoru naglasio da se radi o prvoj takvoj ispostavi u Hrvatskoj, čime će se poduzetnicima na lokalnom području omogućiti jednostavniji i brži pristup informacijama i uslugama Agencije.

g. Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a

Nakon uvodnog govora g. Vjerana Vrbaneca, prisutnima se obratio župan Međimurske županije g. Matija Posavec. Župan se u svom govoru kratko osvrnuo na projekte koji su u provedbi u županiji, te istaknuo važnost poduzetničkih potpornih institucija u razvoju i poslovanju startupova. Na kraju je čestitao HAMAG-BICRO-u na otvorenju prve ispostave u Hrvatskoj te im zaželio sreću u daljnjem radu.

g. Matija Posavec, župan Međimurske županije

Djelatnici HAMAG-BICRO-a u ispostavi Čakovec pružat će poduzetnicima na području Međimurske županije informacije o uslugama HAMAG-BICRO-a, organizirati i provoditi informativne radionice za lokalne poduzetnike te održavati individualne sastanke s njima. Isto tako, educirat će zaposlenike lokalnih poduzetničkih potpornih institucija koje su učlanjenje u mrežu BOND o uslugama i programima HAMAG-BICRO-a – bespovratnim potporama, zajmovima, jamstvima, dostupnim izvorima financiranja za inovativna i tehnološki usmjerena poduzeća, kao i uslugama povezanim s međunarodnom suradnjom. Osnivanje ispostave HAMAG-BICRO-a u Čakovcu dio je predviđenih aktivnosti u sklopu pilot-usluge Decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a u okviru projekta BOND (eng. Business Organisations Network Development) odnosno Mreže poduzetničkih potpornih institucija. Radi se o pilot-projektu koji je započeo 1. srpnja 2017. godine i traje do 30. rujna 2019. godine

Sudionici informativne radionice

Uz otvorenje ispostave, organizirana je i prigodna informativna radionica o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata za brojne okupljene poduzetnike. Na radionici su predstavljeni aktualni otvoreni pozivi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. – 2020., a koje vrednuje i provodi HAMAG-BICRO.

Temeljem prikupljenog iskustva kroz funkciju Posredničkog tijela razine 2 (PT2), HAMAG-BICRO je upoznao poduzetnike s najčešćim pogreškama koje se događaju prilikom izrade projektnih prijava te s pojedinim fazama tijekom provedbe projekta nakon potpisa ugovora. Također, poduzetnicima su prezentirane mogućnosti financiranja putem financijskih instrumenata.

Direktor TICM-a g. Ivan Plačko, član uprave HAMAG-BICRO-a g. Ante Janko Bobetko, predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a g. Vjeran Vrbanec i pročelnik upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije g. Darko Radanović u obilasku Centra znanja

 

Podijeli: