Kako bi poduzetnicima s područja sjeverozapadne Hrvatske olakšali pristup informacijama o svim svojim uslugama koje im mogu pomoći u poslovanju, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u utorak, 15. listopada 2019. godine, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin, otvorila je Područni ured za sjeverozapadnu Hrvatsku. Novootvoreni ured pokrivat će Koprivničko – križevačku, Bjelovarsko – bilogorsku, Krapinsko – zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju.

Sudionici otvorenja

 

Aktivnost Područnog ureda prvenstveno je usmjerena na savjetovanje i informiranje privatnih i javnih subjekata o načinu i mogućnostima korištenja HBOR-ovih sredstava kao izvora financiranja ulaganja u pokretanje poslovanja, odnosno u rast i razvoj. Područni ured imat će važnu ulogu u edukaciji poduzetnika, posebno onih koji tek razmišljaju o ulasku u poduzetništvo, kao i suradnji s predstavnicima lokalne vlasti koji investicijama stvaraju preduvjete za povećanje gospodarskih aktivnosti.

Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a

“Radi se o gospodarski natprosječno aktivnom i izvozno orijentiranom dijelu Hrvatske čijim poduzetnicima želimo omogućiti lakši i brži pristup HBOR-ovim uslugama. Sigurna sam da je naša paleta usluga zanimljiva širokom krugu poduzetnika koji će od sada informacije i pomoć moći dobiti bez dolaska u Zagreb. Vjerujem da će naša lokalna prisutnost doprinijeti još uspješnijem i intenzivnijem povezivanju HBOR-a s poduzetnicima i lokalnom zajednicom te korištenju pogodnosti koje svojim programima nudimo“, istaknula je Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a.

Uz otvorenje područnog ureda, održan je i panel “Podrška poduzetnicima”. Tijekom panela istaknut je niz prednosti korištenja HBOR-ovih sredstava, od povoljnih kamatnih stopa do mogućnosti osiguranja izvoznih, ali i domaćih potraživanja.

Podijeli: