Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) organizira Open data Hackathon koji će se održati 27. i 28. rujna 2020. u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER), na adresi Avenija Dubrovnik 15. Postoji mogućnost da će se hackathon odvijati virtualno, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Pobjednici Hackathona će biti u prilici osvojiti novčane nagrade te predstaviti projekt na Leap Summitu, otputovati u Bruxelles i predstaviti projekt pred potencijalnim investitorima (ovisno o epidemiološkim preporukama), te dobiti stručnu potporu hrvatskih poduzeća i stručnjaka.

Rješenja će se razvijati pomoću otvorenih podataka, mobilnih aplikacija, umjetne inteligencije, povezivanja uređaja putem interneta (Internet Of Things), Big Data i Blockchaina.

Open Data Hackathon dio je aktivnosti projekta ODEON, projekt se provodi u sklopu programa međunarodne suradnje INTERREG MEDITERAN, a bavi se iskorištavanjem Otvorenih Podataka radi jačanja odnosa između digitalnog rasporeda, strategije e-vlade, platforma otvorenih podataka implementiranih na više razina i dostupnosti Otvorenih Podataka s ciljem pružanja potpore inovacijskom procesu unutar područja Interreg Mediteran.

Sudionici (timovi/studenti inovativni pojedinci/start-up tvrtke) se mogu prijaviti popunjavanjem Obrasca za prijavu, koji je dostupan ovdje. Rok za podnošenje prijava traje od 26. kolovoza 2020. do 18. rujna 2020. u 00:00 sata.

Zbog epidemiološke situacije, molimo Vas da se prijavite samo ako ste zainteresirani za aktivno sudjelovanje!

O svemu možete detaljnije pročitati ovdje, a sve informacije možete dobiti na sljedećim kontaktima:  odeon@hamagbicro.hr i edukana.veirana@gmail.com.

Izvor: HAMAG BICRO


Aktivnost informiranja dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: