Predavač, a ujedno i vlasnik poduzeća Qmini d.o.o., Ratko Pesek ukazao je na važnost razumijevanja koncepta internet marketinga te osnovnih elemenenata istog. Naglasak je stavljen upravo na prikaz mogućnosti oglašavanja, prodaje i komunikacije putem interneta.
Tridesetak polaznika edukacije se kroz zanimljiv program upoznalo s mogućnostima korištenja različitih platformi u svrhu bolje komunikacije s ciljanim tržištem a istaknula se i važnost izrade korisnog sadržaja koji je najčešće ključan u pridobivanju novih klijenata.

Kroz niz primjera sudionici su se upoznali s važnošću pravilne optimizacije sadržaja kao faktora koji doprinosi boljem pozicioniranju na tražilicama te načinima mjerenja konverzije, odnosno pretvaranja posjetitelja internetske stranice u kupce. Nadalje, izlaganje na temu elektroničke trgovine potkrijepljeno je s nekoliko primjera iz portfelja tvrtke Qmini na temelju kojih su polaznici mogli naučiti više o izradi i implementaciji e-trgovine te o načinima promocije putem društvenih mreža.

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje nastaviti će s organizacijom edukacija iz ovog područja prvenstveno zbog izrazitog interesa iskazanog od strane poduzetnika te uočene potrebe za specifičnim znanjima povezanima uz informatičke tehnologije, uključujući i internet marketing.

Podijeli: