U srijedu, 24. listopada 2018. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, održana je početna konferencija projekta „Istakni se osvoji posao 2“. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec, a projektni partneri su Tehnološko–inovacijski centar Međimurje d.o.o., Udruga Zora, Razvojna agencija Grada Čakovca – Čakra i Pučko otvoreno učilište Čakovec.

Osnovni cilj projekta je unaprijediti kompetencije i vještine traženja posla nezaposlenih osoba koji spadaju u kategoriju ranjivih skupina na tržištu rada u Međimurskoj županiji. Stoga su ciljane skupine prije svega dugotrajno nezaposlene osobe, žene, mladi, osobe u dobi iznad 50 godina, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom te ostale ranjive skupine koje su iz određenog razloga nezaposlene.

Projekt sufinancira Europska unija iz ESF iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u okviru natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. Projekt traje od 14. svibnja 2018. godine do 14. Studenog 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 942.208,33 kn, te se u 100 %-tnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda.

U svom uvodnom obraćanju, Nikola Hren, Predstojnik Područnog ureda Čakovec istaknuo je važnost unapređenja kompetencija i vještina traženja posla kao i nadogradnje transverzalnih vještina, koje će se određivati kroz Klubove za zapošljavanje i druge projektne aktivnosti, budući da se radi o aktivnostima koje će uključenima omogućiti brže i uspješnije uključivanje na tržište rada. Također je g. Hren izrazio zadovoljstvo i velikim odazivom nezaposlenih osoba na konferenciju, što samo potvrđuje njihov interes i motivaciju za uključenje u projektne aktivnosti te je svima nezaposlenima na konferenciji poželio da se na završnoj konferenciji projekta ponovno susretnemo, ali da tada već imaju zaposlenje.

Nikola Hren, Predstojnik Područnog ureda Čakovec

U ime projektnog tima projektne aktivnosti detaljnije je predstavila voditeljica projekta Melita Levačić, koja je naročito naglasila aktivnosti samih Klubova za zapošljavanje, čiji je program usmjeren na jačanje kompetencija nezaposlenih osoba. Tijek edukacije kronološki je strukturiran tako da sudionici edukacije prvo osvijeste razloge svoje nezaposlenosti, izrade akcijski plan traženja željenog zaposlenja uz kontinuirano mentoriranje i podršku voditelja kluba. Provedba programa Klubova za zapošljavanje biti će organizirana u sva tri grada: Čakovcu, Prelog i Murskom Središću.

Melita Levačić, voditeljica projekta

Uz podršku klubovima ostale projektne aktivnosti su: predavanja o timskom radu, aktivizmu, volontiranju, program digitalnih kompetencija koji obuhvaća dva seta: osnovana i napredna informatička znanja te program podrške u komunikaciji s poslodavcima i konverzacijski tečaj stranog jezika. Za više detalja i projektu i projektnim aktivnostima i mogućnostima uključenja u projektne aktivnosti nezaposlene se osobe mogu informirati kod svog savjetnika ili putem maila na jobclub.ck@hzz.hr.

Sudionici konferencije


Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Čakovec.

Podijeli: