Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, kao jedan od partnera na projektu EcoInn Danube, 6. lipnja 2017. godine organizirala je okrugli stol pod nazivom Potrebe, problemi i rješenja u području eko-inovacija. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici potpornih i obrazovnih institucija, civilnog društva, poduzetnika te predstavnici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Na samom početku voditeljica projekta Ana Kralj, dionicima je predstavila projektne aktivnosti, ciljeve projekta te rezultate.

Nakon uvodne prezentacije ekspert na projektu Jako Horvat pokrenuo je raspravu o problemima s kojima se susreću dionici u području eko-inovacija s naglaskom na energetsku učinkovitost te razvoj i primjenu eko-tehnologija u Hrvatskoj. Zaključci susreta koristit će se prilikom izrade strategije, akcijskog plana i baze podataka o eko-inovacijama.

Također, predstavljena je i Zelena ljetna škola koja će se održati od 11. do 15. rujna 2017. godine na kampusu Visoke škole u Konstanzu u Njemačkoj. Tijekom petodnevne radionice polaznici će intenzivno raditi na vrednovanju vlastitih poslovnih modela te će ujedno imati priliku dobiti povratnu informaciju od trenera i stručnjaka iz područja eko-inovacija. Prijave na radionicu otvorene su do 30. lipnja 2017. godine putem sljedeće poveznice.

Svoje mišljenje o problematici u području eko-inovacija možete izraziti putem upitnika dostupnog na sljedećoj poveznici.

Podijeli: