Za veliko značenje sporta u suvremenom društvu, njegovu globalnu popularnost i privlačnost kod svih slojeva društva velikim su dijelom zaslužni i mediji. Naime, vijesti o najavama, specifičnostima i ishodima sportskih natjecanja zasjenile su gotovo sve druge vijesti u elektroničkim i tiskanim medijima te su preuzele virtualne prostore društvenih mreža. Osim individualnih privatnih objava pratitelja sportova, sve se više ističu objave specijaliziranih sportskih portala. Na tragu toga, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) u srijedu, 30. lipnja 2021. godine, proveo je meetup na temu SPORTSKI PORTALI – OD IDEJE DO UNOSNOG PODUZETNIČKOG POTHVATA kojeg je vodio predavač Nikola Lukman, glavni urednik Međimurske Sportske Mreže i vlasnik obrta MSM Promocija inkubiranog u TICM-u.

Meetup „Sportski portali – od ideje do unosnog poduzetničkog pothvata“.

U uvodnom dijelu meetupa, Nikola je okupljenima sudionicima prezentirao put svog osobnog i profesionalnog razvoja. Nikola je u svijetu sportskog novinarstva već pet godina, a svoju novinarsku karijeru započeo je radeći kao volonter na portalima rukomet.hr, nogometplus.hr i hrvatskareprezentacija.hr. Sportski portal Međimurska sportska mreža pokreće 2018. godine ponajviše zbog nezadovoljstva odnosa lokalnih medija prema sportu. Tri godine od pokretanja, MSM mreža postaje jedan od najboljih sportskih portala u području lokalnog sporta, što najbolje pokazuje podatak od 300.000 čitatelja koji su generirali gotovo 3,9 milijuna otvaranja stranica.

Uz novinarski posao, Nikola se bavi i sportskim marketingom – uređuje i upravlja stranicama najvećih sportskih kolektiva u Međimurskoj županiji te organizira razne sportske događaje.

Predavač, Nikola Lukman.

U drugom dijelu meetupa, Nikola je prezentirao i neke od ključnih poslovnih poteza kojima je postao prepoznatljiv, spomenuvši video serijal “Spominaje” u kojem je cilj upoznavanje gledatelja s međimurskim sportašima koji za „kruh zarađuju“ izvan matične županije, “Inspirativne priče međimurskih sportaša” u kojem se publici predstavljaju sportaši koji unatoč invaliditetu svladavaju sve prepreke i humanitarnu inicijativu “Međimurski sportaši daruju”.

U završnom dijelu izlaganja, Nikola je predstavio sve ključne elemente poslovnog modela MSM mreže i planove za budućnost. Sva sportska događanja iz Međimurja možete pratiti na portalu ili putem Facebook stranice Međimurske sportske mreže.


Meetup je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: