U Zagrebu je 15. listopada 2018. godine održan prvi Međimurski Gospodarski Forum u organizaciji Zavičajnog društva Međimurje koji je okupio veliki broj istaknutih međimurskih poduzetnika, ali i predstavnike brojnih gospodarskih institucija.

Međimurski Gospodarski Forum

Naslove ovogodišnjeg Foruma Smart City – Smart Region vezan je uz aktualnu temu digitalizacije i potencijale koji se u tom segmentu pružaju, a pritom su prezentirane i perspektive, prilike i mogućnosti poslovnog investiranja u Međimurskoj županiji.

U okviru gospodarskog foruma održana su predavanja o razvojnim projektima i poticajima za gospodarstvenike, a predstavili su se i uspješni Međimurci kao primjer pokretača promjena. Tako su svoje aktivnosti predstavili direktor VDM grupe Neven Mikec, direktor Urban Mobility Matija KrznarMartina Pintarić iz 404 agency, direktor Tehnixa Đuro Horvat, direktor Mikroblinka Damir SabolDamir Šafarić iz Media-softa, Zoran Andročec iz udruženja INGRA-DET uz mnoge druge uspješne Međimurce.

Ivan Plačko, direktor TICM-a

Na gospodarskom forumu sudjelovao je i Ivan Plačko, direktor Tehnološkog-inovacijskog centra Međimurje. Kroz prezentaciju djelokruga rada TICM-a, g. Plačko okupljenim sudionicima objasnio je sveobuhvatni uvid u način funkcioniranja poslovnog inkubatora, projekte i aktivnosti koje TICM provodi te usluge koje su na raspolaganju poduzećima, znanstvenicima i nezavisnim profesionalcima.

Podijeli: