Ugodna atmosfera u informatičkoj učionici TICM-a, inspirativna prezentacija i korisne praktične vježbe obilježili su 17. meetup <MeCoDe/> grupe, koji je održan u petak, 24. kolovoza 2018. godine.

Sudionici 17. meetup-a

Tema ljetnog susreta programera bila je “Upotreba Yarn workspace-ova u Node/React/React Native-u”. Voditelj meetup-a Roberto Kedmenec na vrlo je kreativan način objasnio postupak izrade upotrebljivih komponenata koje se implementiraju na više mjesta unutar platforme NodeJS te je demonstrirao postupak izrade set-upova za dijeljenje logike između React i React-Native-a.

Roberto Kedemenec, voditelj meetup-a

U nastavku meetup-a bilo je govora o aplikaciji koja koristi dijeljeni kod između servera, frontenda i nativne aplikacije. Po završetku radionice zainteresirani sudionici imali su mogućnost individualnoga savjetovanja s predavačem kako bi procjenili mogućnost implementacije Yarn workspace-a u vlastite projekte.

Sljedeći meetup je na rasporedu u rujnu, a točan termin i tema meetup-a može se saznati na stranicama <MeCoDe/> grupe.


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: