Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije (CIIMŽ) i u školskoj godini 2020./2021. nastavlja svoj rad u skladu s epidemiološkom situacijom i preporukama Stožera civilne zaštite. Projekt je financijski realiziran uz potporu Međimurske županije, koja svim polaznicima Centra osigurava besplatno obrazovanje, natjecanje i sudjelovanje u programima, dok su aktivnosti Centra koordinirane su u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje.

Ovogodišnja situacija je uz virtualna ili „online“ predavanja donijela i virtualna natjecanja, koja učenicima omogućuju normalan nastavak sudjelovanja iz njihovih domova. Hrvatski savez informatičara (HSIN) tako je omogućio nesmetan nastavak provođenja Hrvatske Logo lige, natjecanja u kojem se kroz šest kola natječu učenici osnovnih škola (1. do 8. razred OŠ) u rješavanju zadataka programskim jezikom Logo.

Ekipa Centra koja se kroz rad s voditeljem Viktorom Lazarom iz udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) pripremala za natjecanja, ostvarila je odlične rezultate u dosad održana dva kola lige. Prvo kolo Lige u sezoni 2020./2021. održavalo se od 16. do 26. listopada 2020. godine.

Natjecatelji Centra koji su se posebno istaknuli svojim plasmanom su:

Lovro Žagar – 3. razred OŠ – 6. mjesto
Jakov Marodi – 4. razred OŠ – 1. mjesto
Teo Faić – 5. razred – 7. mjesto
Dominik Vugrinec – 8. razred – 4. mjesto

Ekipno je CIIMŽ osvojio 8. mjesto od 28 ekipa koja su se natjecale u kolu. Drugo kolo Lige u sezoni 2020./2021. održavalo se od 13. do 23. studenog 2020. godine. Natjecatelji Centra koji su se posebno istakli svojim plasmanom su:

Lovro Žagar – 3. razred OŠ – 4. mjesto
Teo Faić – 5. razred – 7. mjesto
Ozana Margotić – 6. razred – 4. mjesto
Dominik Vugrinec – 8. razred – 5. mjesto

Ekipno je CIIMŽ osvojio 5. mjesto od 29 ekipa koja su se natjecale u 2. kolu.


Hrvatska Logo liga pokrenuta je s ciljem popularizacije programiranja među najmlađim učenicima od strane Hrvatskog saveza informatičara u 2016. godini pokrenuo (tada eksperimentalni) program Hrvatska Logo Liga. Riječ je o natjecanju u programiranju u programskom jeziku Logo koje se provodi kroz šest kola tijekom školske godine, te na kojem mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola Republike Hrvatske. Učenici iz Udruga MIK i MIS natječu se u natjecanju od školske godine 2017./2018. uz mentorstvo Viktora Lazara.

Podijeli: