Ovogodišnje Državno natjecanje iz informatike održano je u ponedjeljak i utorak, 12. i 13. travnja. Isto je sukladno odluci organizatora, Agencije za odgoj i obrazovanje, provedeno u matičnim školama učenika, prema unaprijed definiranom rasporedu.

Učenici osnovnih i srednjih škola odmjerili su znanje i vještine u pet kategorija: Logo, Digitalne kompetencije, Razvoj softvera, Osnove informatike i Primjena algoritama. Udruge Mladi informatičari Strahoninca i Međimurski informatički klub na državnoj razini informatičkog natjecanja predstavljalo je čak 12 učenika, koji su se za isto pripremali u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije.

Sudionici Državnog natjecanja iz informatike, polaznici udruga MIS i MIK, sa svojim mentorima.

Da su marljiv rad i trud, kako natjecatelja, tako i njihovih mentora, urodili plodom, pokazuje najbolji rezultat dosad ostvaren – naši polaznici ponijeli su čak dva naslova državnih prvaka! Prvo mjesto u kategoriji ‘Primjena algoritama’, za učenike 5. razreda, osvojio je Ivano Lukačević sa 100% osvojenih bodova, a najbolja u državi u istoj kategoriji, za učenike 6. razreda, bila je Ozana Margotić. Oboje natjecatelja za Državno natjecanje iz informatike pripremao je mentor Dejan Drabić, mag.inf.

Ozana Margotić i Ivano Lukačević sa svojim mentorom Dejanom Drabićem, mag.inf.

Vrlo uspješni u polju računalnog programiranja i rješavanju analitičko-logičkih zadataka bili su i ostali polaznici udruga MIS i MIK, koji su se natjecali u kategorijama ‘Primjena algoritama’ i ‘Logo’, a koje su uz Dejana Drabića pripremali Marin Drabićmag.inf. i Viktor Lazarmag.inf. 

Mentori Marin Drabić, mag.inf., Dejan Drabić, mag.inf. i Viktor Lazar, mag.inf.

REZULTATI NATJECANJA 

Temeljem navedenih rezultata te postignuća na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici, Ivano Lukačević, Ozana Margotić, Leo Dolenec Marko Hrenić plasirali su se na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu. Natjecanje će se održati u subotu, 24. travnja u XV. gimnaziji u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara.

Pripreme sudionika natjecanja u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM).

Izvor: MIS.hr 

Podijeli: