Poziv je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja radi poticanja kolaborativnih projekata industrijskih istraživanja koji se provode u suradnji između poduzeća i istraživačkih organizacija. Očekuje se da će istraživanja podržana programom ojačati put prema istraživanjima više razine tehnološke spremnosti, odnosno prema eksperimentalnom razvoju i inovacijskim aktivnostima. Programom se želi potaknuti stvaranje dugoročnih odnosa i suradnje između članova konzorcija koji bi se nastavili i nakon provedbe podržanih projekata.

Projekte provode konzorciji, sastavljeni od prijavitelja i jednog ili više partnera, a u konzorciju treba biti najmanje jedna istraživačka organizacija i jedno poduzeće. Istraživačka organizacija i poduzeće mogu imati ulogu prijavitelja ili partnera.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru Poziva su mikro, mali i srednji poduzetnici, veliki poduzetnici i znanstvenoistraživačke institucije.

Ukupna alokacija iznosi 50 milijuna eura, minimalni iznos bespovratnih sredstva po projektu iznosi 500.000,00 eura, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.500.000,00 eura.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su:

  • Istraživanje (TRL 1-4)
  • Priprema projektnih prijedloga za buduće financiranje i planiranje dugoročne suradnje između akademske zajednice i gospodarstva
  • Provjera i zaštita intelektualnog vlasništva
  • Posjećivanje i organizacija konferencija ili drugih specijaliziranih događaja povezanih s istraživačkom temom projekta te umrežavanje s potencijalnim međunarodnim i nacionalnim suradnicima
  • Diseminacija rezultata projekta i vidljivost
  • Upravljanje projektom i koordinacija konzorcija (prihvatljivo samo za prijavitelja)
  • Administrativno vođenje projekta

Datum početka zaprimanja projektnih prijava je 24. 4. 2023., a rok za podnošenje 31. 8. 2023. godine. 

Više informacija o Pozivu i upute za prijavu dostupne su na poveznici.

Podijeli: