Uslijed epidemiološke krize uzrokovane virusom COVID-19, Central European Initiative (CEI) objavljuje izvanredan poziv na dostavu projektnih prijedloga COVID-19. Poziv je objavljen kao odgovor na poteškoće uzrokovane koronavirusom, promjenama u poslovanju, koje se moraju uvesti u obrazovnom i zdravstvenom sustavu te privatnom sektoru. Cilj ovog poziva je brzo prepoznavanje problema i potreba zajednice u zemljama članicama CEI.

Ukupno je na raspolaganju 600.000,00 EUR za sljedeća prihvatljiva područja:

  1. zdravstvo i telemedicina (MED)
  2. obrazovanje i e-učenje/učenje na daljinu (EDU)
  3. potpora mikro, malim i srednjim poduzećima (MSMEs)

Prihvatljivi prijavitelji su međunarodne/regionalne organizacije te svi javni i privatni subjekti koji su registrirani i imaju sjedište u članici CEI. Prihvatljive aktivnosti za svako od područja navedene su u pozivu.

Postotak financiranja je do 100%, a vrijednost projektne prijave može biti do maksimalnih 40.000,00 EUR. S obzirom da je cilj ovog poziva što brže odgovaranje na potrebe zajednica, sve aktivnosti moraju biti implementirane i završene u roku od 6 mjeseci od primitka odluke o financiranju. Postupak prijave maksimalno je pojednostavljen i skraćen, kako bi se prijaviteljima omogućila brza reakcija.

Rok za podnošenje prijava je 9.4.2020., a više informacija o samom pozivu, prihvatljivim aktivnostima i načinu prijave, možete saznati na poveznici.


Informiranje poduzetnika aktivnost je u okviru projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o.

Podijeli: