Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 2. svibnja 2022. godine, objavilo Javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području Republike Hrvatske za 2022. godinu, vrijedan ukupno 30 milijuna kuna.

Dodjeljivat će se bespovratna sredstva potpora male vrijednosti za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovne objekte, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te za sudjelovanje na sajmu ili izložbi.

Intenzitet potpore je 70 % od ukupno prihvatljivog troška, a najviši iznos po korisniku je jedan milijun kuna za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja i proizvodno-poslovni objekt dok je taj iznos 200 tisuća kuna za ulaganje u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te 500 tisuća kuna za sudjelovanje na sajmu ili izložbi. Gornja granica potpore male vrijednosti koja se dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200 tisuća eura u tekućoj te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.

Rok za podnošenje prijava je od 12. svibnja 2022. do 31. svibnja 2022. godine.


DOKUMENTACIJA

OBRAZAC 1 – Prijavni obrazac
OBRAZAC 2 – Opis podnositelja i prihvatljivog troška
OBRAZAC 3 – Izjava o korištenim potporama male vrijednosti
OBRAZAC 4 – Skupna izjava
OBRAZAC 5 – Izjava o nekažnjavanju
OBRAZAC 6 – Izjava o prihvaćanju uvjeta Javnog natječaja

Podijeli: