Ministarstvo poduzetništva i obrta u sklopu programa „Poduzetnički impuls – Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu“ pokrenulo je drugi krug prijava na natječaje za dobivanje bespovratnih potpora za programska područja „Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti“ te „Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije“. Javni poziv je isključivo namijenjen mikro i malim poduzetnicima s ciljem jačanja njihove pozicije na tržištu, povećanja učinkovitosti poslovanja te održavanja postojećih radnih mjesta uz stvaranje novih. Prijave se zaprimaju isključivo od 20.07.2015. do 03.08.2015. godine.

U sklopu Javnog poziva za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti omogućeno je sufinanciranje sljedećih osnovnih aktivnosti:

  • Ulaganje u dugotrajnu imovinu koja služi unaprjeđenju obavljanja djelatnosti,
  • Uvođenje sustava za unaprjeđenje poslovanja i modernizaciju procesa,
  • Razvojno istraživanje za stvaranje novog proizvoda, poslovnog modela, usluge i/ili procesa (uključuje i trošak osoblja zaposlenog na aktivnostima razvoja),

te niza dodatnih aktivnosti poput prilagodbe poslovnog prostora za osobe s invaliditetom, upravljanja i zaštite intelektualnog vlasništva, uvođenja sustava upravljanja kvalitetom, obrazovanja djelatnika te marketinških aktivnosti.

Pozivom je omogućeno sufinanciranje u iznosu od 30.000,00 kn do 200.000,00 kn, uz stopu sufinanciranja do maksimalno 75% ukupno prihvatljivih troškova projekta isključivo mikro poduzetnika.

U sklopu Javnog poziva za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije omogućeno je sufinanciranje sljedećih aktivnosti:

  • Ulaganje u razvoj i nabavu novih tehnologija (uključujući transfer tehnologije) koje dovode do razvoja novog ili unaprjeđenja postojećeg proizvoda, unaprjeđenja proizvodnje i stvaranje nove vrijednosti,
  • Ulaganje u povećanje postojećih proizvodnih kapaciteta,
  • Ulaganje u ekološki prihvatljiviju i energetski učinkovitiju proizvodnju,
  • Uvođenje sustava za unaprjeđenje poslovanja i modernizaciju procesa,

uključujući niz dodatnih projektnih aktivnosti navedenih u sklopu prethodno opisanog javnog poziva.

Pozivom je omogućeno sufinanciranje u iznosu od 50.000,00 kn do 400.000,00 kn, uz stopu sufinanciranja do maksimalno 75% ukupno prihvatljivih troškova projekta za mikro poduzeća i 50% za malo poduzeće.

Više informacija o uvjetima za podnošenje prijava i samom programu dostupno je na sljedećoj poveznici.

Ukoliko je Vaše poduzeće prihvatljiv prijavitelj s razvijenom projektnom idejom koja se uklapa u okvire jednog od opisanih javnih poziva te Vam nedostaje stručnosti u ovom području, ističemo kako Tehnološko-inovacijski centar Međimurje nudi uslugu savjetovanja te izrade cjelovitih projektnih prijava. Imajući na umu kako će se projektne prijave zaprimati samo 14 dana od dana objave natječaja, preporučamo da nas što prije kontaktirate radi pravovremene razrade i predaje Vašeg projektnog prijedloga.  

Kontakt broj na koji nam se možete javiti:  040 499 405

Podijeli: