Gotovo da nema poslovanja koje barem jednim svojim dijelom ne ulazi u sfere digitalne ekonomije. Iako smo u ovom digitalno transformiranom svijetu već neko vrijeme, stvari se toliko brzo razvijaju da uvijek imamo nešto novo za otkriti i naučiti. Upravo to, bio je jedan od motiva za pokretanje podcasta Digital economy 101 čiji je tvorac i domaćin Dino Oreški.

Dino Oreški.

Vrhunska tehnologija i ideje za unapređenje vašeg poslovanja

Ako se bavite digitalnim marketingom, e-trgovinom, društvenim medijima, startupima, scaleupima, blockchainom, IoT-om, ICT-om, digitalnim platformama, analitikom itd., u Digital economy 101 podcastu imate prilike poslušati iskustva i ideje pojedinaca koji su među najboljima u ovoj igri.

Nakon 18 godina u digitalnom marketingu i e-trgovini, Dino je okupio nenadmašan tim stručnjaka za digitalni prostor spremnih raspravljati o najsloženijim digitalnim izazovima. Razne industrije, stručnost i puno zabuna na tom putu. Sve je dio ove priče – bez cenzure. Kako Dino to voli reći: „Ako ne možete popraviti kočnice, pojačajte sirenu.“


Domaći i strani stručnjaci digitalne ekonomije

Da ćemo istinski uživati u sadržaju koji donosi prvih 5 epizoda, obećavaju imena sugovornika kao što su:

  • Vlaho Šoletić, IT profesionalac s dva desetljetljeća iskustva i specijalizacijom u online bookinzima, OTA-u, revenue managementu, online distributionu i property managementu;
  • Ana Nives Radović, doktorantica blockchain tehnologije i FinTech ekspert kompanije Bloxico i
  • Originalni mad man Roy Brooks koji je na sceni od 80-ih, a već se nekoliko desetljeća bavi digitalnim marketingom, digitalnom ekonomijom i digitalnim poslovanjem.

Teme koje donosi Digital economy 101

Kako nam Dino Oreški otkriva, u planu je za početak snimiti i objaviti 10 epizoda, a s obzirom na dijapazon stručnjaka s kojima je u kontaktu ne bojimo se da će cijela ova priča potrajati jedno duže vrijeme. Prije koji dan, odjednom je izbacio prvih 5 epizoda, kako na svojim društvenim mrežama karakterizira podcast, kao zanimljivo ljetno štivo koje možemo slušati dok je poslovni tempo ipak nešto slabiji. Iako sve imaju isti nazivnik, digitalne ekonomije, riječ je 5 potpuno različitih tema:

  1. O hotelijerima i online bookinzima,
  2. Web 3.0, metaverzum i sve ostalo,
  3. Mad man in sustainable economy,
  4. Zašto vam treba FinOps?,
  5. Digital mental health.

Sve što vam još preostaje je skoknuti na podcast stranicu Dino Oreski’s podcast – Digital Economy 101, nabaciti slušalice i uz more ili u hladovini utočiti neke nove poslovno-tehnološke ideje koje će vas inspirirati za eventualne izazove koje će donijeti jesen.


Dino Oreški – Business Growth Consultant @ Upping d.o.o.

Ako još niste imali prilike čuti za Dina Oreškog, evo nekoliko rečenica kroz koje ga možete upoznati, a za sva pitanja uvijek ga možete kontaktirati putem njegovog LinkedIn profila.

Dino ima bogato iskustvo u poslovnim komunikacijama i vođenju timova u raznim industrijama. Od eCommerce retail biznisa (Neckermann, Quelle), preko marketinških i medijskih agencija (KG Media, Inventa, Pro Media Group), hotelijerstva (Dubrovački Vrtovi Sunca), IT-a (Span), izdavaštva (IntechOpen), pa sve do neprofitnih organizacija (Udruga eCommerce Hrvatska, Digital Life Collective). Rado dijeli svoje znanje, a često je predavač i voditelj na međunarodnim konferencijama.

Podijeli: