Hrvatski zbor sportskih novinara dodijelio je u ponedjeljak na 34. Saboru HZSN-a godišnje novinarske nagrade i priznanja za 2020. godinu. Među malobrojnim dobitnicima koji se mogu ponositi posebnim priznanjem je i Nikola Lukman, glavni urednik Međimurske Sportske Mreže i vlasnik obrta MSM Promocija inkubiranog u TICM-u, koji je dobio nagradu za najboljeg sportskog novinara u području lokalnog novinarstva.

Nikola Lukman

Nikola Lukman glavni je urednik, a ujedno i jedini novinar lokalnog sportskog portala Međimurska Sportska Mreža. U prošloj godini objavio je više od 2000 članaka. Ujedno je pokrenuo video serijal “Spominaje” u kojem je bio cilj upoznavanje čitatelja, u ovom slučaju gledatelja, s međimurskim sportašima koji za kruh zarađuju izvan matične županije. Lukman je objavio i serijal priča “Inspirativne priče međimurskih sportaša” u kojem su publici predstavljeni sportaši koji unatoč invaliditetu svladavaju sve prepreke. Preko portala i Facebook stranice organizirao je četiri humanitarne akcije pod nazivom “Međimurski sportaši daruju”, stoji u opisu Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Priznanje za lokalno novinarstvo.

Među nagrađenima bili su brojne poznate ličnosti kao što su Drago Ćosić, Robert Ferlin, Filip Zubčić te novinari Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, Sportskih novosti, Nove TV, HNTV-a.

Nikoli čestitamo na primljenoj nagradi te mu želimo puno uspjeha u narednim godinama!

Podijeli: