„Edukacija je bila vrlo korisna i konkretna i vjerujem da većinu toga što smo čuli možemo krenuti primjenjivati odmah. Lijepo je isto tako kada čovjek neke stvari zna od prije, ovdje se podsjeti, malo dodatno utvrdi gradivo i jasno zna u kojem smjeru treba krenuti dalje”

Digitalne tehnologije postaju nezaobilazne u svim aspektima života, a digitalne vještine i znanja nikad nisu bili važniji. Za izradu, oblikovanje i upravljanje dokumentima potrebno je dobro poznavati dostupne digitalne alate i njihove funkcionalnosti koje se stalno nadograđuju. Kako bi poduzetnicima pomogli u korištenju palete Googleovih alata i naprednog pretraživanja interneta u poslovanju, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) je organizirao informativnu radionicu na ovu temu. Radionica je održana u četvrtak 1. listopada 2020. godine u novoopremljenoj informatičkoj učionici u TICM-ovoj zgradi 3, a vodio ju je Tomislav Breznik, stručni suradnik u TICM-ovom odjelu za inkubaciju i edukaciju.

Informativna radionica “Google uredski alati i napredno pretraživanja interneta”.

U prvom dijelu radionice, naglasak je bio na naprednom pretraživanju interneta pomoću Google tražilice. Polaznici su se upoznali s filterima, pojmovima i operatorima pomoću kojih se brže i lakše pronalaze relevantni rezultati pretraživanja.

U praktičnom dijelu, polaznici su pomoću svojih Gmail računa izrađivali mape, spremali i dijelili dokumente te koristeći alat Google karte, pretraživali sadržaje i podatke o različitim mjestima, provjeravali stanje u prometu, recenzije i ostale informacije.


Osim Google-ovih alata polaznici su naučili koristiti besplatni alat za pretvaranje i manipulaciju PDF dokumenata ILovePDF. Ovaj alat omogućava spajanje i razdvajanje većeg broja PDF datoteka i ne zahtijeva registraciju ili prijavu, a podržava dodavanje datoteka s računala ili s Google Drive-a servisa.

ILovePDF

„ Kroz ovo predavanje dobio sam niz korisnih informacija o besplatnim alatima za koje prije nisam znao da postoje. Posebno mi se dojmio alat ILovePDF koji omogućava spajanje PDF dokumenata, definiranja određenog raspona stranica i pretvorbu dokumenta u različite formate.“


Posljednji dio edukacije bio je posvećen Izradi atraktivnih pozivnica i letaka pomoću besplatnog alata Canva za grafički dizajn.

Izrada letaka pomoću alata Canva

S obzirom na razinu zadovoljstva polaznika, što pokazuje provedena evaluacija, te visoku razinu zainteresiranosti i uključenosti polaznika tijekom cijelog trajanja informativne radionice, možemo zaključiti da je tema pogođena, a radionica provedena kvalitetno. U samom članku izdvojili smo ocjene i iskustva nekih od sudionika radionice (tekst u kurzivu).. Sigurni smo da će sudionici stečeno znanje primjenjivati u svojim svakodnevnim aktivnostima i time doprinijeti kvaliteti istih.

TICM nastavlja s organizacijom aktivnosti informiranja i povezivanja i u narednim mjesecima. S ciljem pravovremenog informiranja o nadolazećim aktivnostima TICM-a pozivamo vas da redovito pratite našu internetsku stranicu i Facebook profil.


Informativna radionica je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: