Ministarstvo poduzetništva i obrta održalo je 6. svibnja 2016. godine Prezentaciju i promociju sustava potpornih mjera i poticaja za razvoj poduzetništva i obrta za 2016. godinu  predstavnicima razvojnih agencija i poduzetničkih centara u Republici Hrvatskoj. Prezentacija je obuhvatila aktualna područja poticanja poduzetništva i obrta, a najveći fokus odnosio se na izmjene i novosti za prijave na predstojećim natječajima za dodjelu potpora poduzetništvu i obrtu u okviru „E – impulsa 2016“ – novom poduzetničkom impulsu koji se već dugo očekuje.

Ciljevi ovogodišnjeg E-impulsa su rast i razvoj poduzetništva i obrta, uravnotežen regionalni razvoj te učinkovito korištenje sredstava i fondova Europske unije. Na raspolaganju će biti 3,5 mil. HRK iz Državnog proračuna, 201,5 mil. HRK iz Europskog fonda za regionalni razvoj te 23 mil. HRK iz Europskog socijalnog fonda. Sredstva su raspoređena između 15 natječaja, a ovogodišnji novitet je da će sva sredstva biti dodijeljena u jednom krugu, a ne u dva, kao što je bio slučaj prošlih godina. Postupak odobravanja potpora ovisit će o 3 kriterija – administrativnoj provjeri i provjeri prihvatljivosti, ocjeni projektnog prijedloga i provjeri prihvatljivost izdataka.

Natječaji u najavi:

Prvi javni pozivi će biti raspisani početkom lipnja 2016.godine, a detaljnije informacije o otvaranju poziva i prihvatljivim aktivnostima moći ćete saznati na službenoj stranici Europskih investicijskih i strukturnih fondova. Navedeni datum isključivo je informativnoga karaktera te napominjemo da otvaranje natječaja može kasniti u odnosu na službeno objavljene indikativne najave. Tehnološko-inovacijski centar Međimurje će i ovom poduzetničkom impulsu nuditi usluge savjetovanja i pripreme cjelovite projektne prijave. Molimo sve zainteresirane da nas u tom slučaju kontaktiraju nakon objave gore navedenih poziva, kada će biti dostupno više informacija o samim pozivima.

Podijeli: