U petak, 17. ožujka 2017. godine, u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) održan je seminar „Rješavanje sporova u ugovorima po modelu FIDIC“. Prepoznajući aktualnost ove teme, TICM je u suradnji s poduzećem TÜV Croatia d.o.o. organizirao drugi po redu seminar iz područja FIDIC-a koji je okupio desetak predstavnika međimurskog poslovnog sektora.

Zbog prirode posla, promjenjivih okolnosti, potrebe tumačenja vrlo složenih ugovora, više sile i drugih razloga u graditeljskim projektima često dolazi do sporova između ugovornih strana. Ugovori po modelu FIDIC sadrže detaljne odredbe o međusobnim potraživanjima i rješavanju sporova, stoga su postali poželjno sredstvo reguliranja prava i obveza dionika u građevinskom sektoru.

Predavač dr.sc. Vladimir Skendrović, stručnjak s relevantnim iskustvom, sudionike seminara je upoznao s relevantnim propisima, mogućnostima potraživanjima od strane naručitelja i izvođača i postupcima rješavanja sporova, a seminar je završio prezentacijom praktičnih primjera primjene FIDIC pravila.

Suradnja TICM-a i poduzeća TÜV Croatia nastavit će se kroz organizaciju zajedničkih osposobljavanja iz područja za kojima postoji interes, poput FIDIC-a, upravljanja projektima i sustava upravljanja kvalitetom.

S ciljem pravovremenog dobivanja informacija o nadolazećim edukacijama, sve potencijalno zainteresirane molimo da se prijave na mailing listu i/ili redovito prate objave na Facebook i internet stranici TICM-a.

Podijeli: