U rujnu, mjesecu s kojim sezona godišnjih odmora završava, a radni ritam poprima novu jesensku dinamiku, poduzetničkom inkubatoru Tehnološko-inovacijskog centra pridružio se još jedan član – Nikola Husajina , vlasnik obrta za računalne usluge biteCode.

Nikola iza sebe ima višegodišnje iskustvo rada kao softverski razvojni inženjer (eng. developer), a u okviru obrta će se fokusirati na razvoj eCommerce softvera po mjeri klijenata. Radi na razvoju specijaliziranog softvera za eCommerce platforme kako bi pojednostavio internet trgovinu. Nikola je vlastitim riječima sažeo razlog započinjanja poduzetničkog pothvata i ulaska u inkubator:

„Razvojem  softvera bavim se već godinama. Radio sam za veći broj poduzeća u kojima sam skupljao iskustvo i učio, a zbog želje za osobnim razvojem i napredovanjem odlučio sam se na vlastiti poduzetnički poduhvat. Ulazak u inkubator TICM-a pokazao se dobrim izborom za moj obrt zbog uvjeta inkubacije i kolega s kojima dijelim prostor i koji su u sličnoj situaciji jer i sami pokreću svoja poduzeća. Trenutno mi je radno opterećenje vrlo visoko jer uz razvoj softvera radim i na razvoju poslovanja i stvaranju temelja za rast poduzeća. Unatoč tome uvjeren sam da sam donio dobru odluku pokretanjem vlastitog obrta i da će se odricanja isplatiti. U budućnosti ću se fokusirati na širenje i daljnji razvoj poslovanja, a kako su za to neizbježne kvalitetne upravljačke vještine i znanja, planiram širiti svoje znanje i u tom smjeru.“ Nikola Husajina u radnom okruženju, usredotočen na posao.

Mladi, talentirani i ambiciozni poduzetnici uvijek su dobrodošli u našoj zajednici. Nikola se već uklopio u TICM-ovu zajednicu, a mi mu želimo uspjeh i vjetar u leđa pri razvoju poslovanja.

Podijeli: