Na e-Savjetovanju nalazi se nacrt Uputa za prijavitelje za dostavu projektnih prijedloga “POVEĆANJE KAPACITETA ZA PROIZVODNJU SOLARNE ENERGIJE ”, što najavljuje i njegovo skoro raspisivanje. Nacrt uputa za prijavitelje se nalazi na sljedećoj poveznici te je dostupan za sve komentare uz prethodnu prijavu.

Cilj Poziva podržati je više pilot projekata integriranih fotonaponskih elektrana koje bi povećale instalirane kapacitete za korištenje sunčeve energije. Veći broj projekata također bi povećao kapacitete i vještine komunalnih poduzeća, dobavljača i programera te posljedično doprinio nižim troškovima integriranih fotonaponskih instalacija u budućnosti.

Iznos alokacije za ovaj Poziv na dostavu projektnih prijedloga iznosi 7,4 milijuna eura (minimalni iznos bespovratnih sredstava za jedan projekt iznosi 200.000,00 EUR, dok maksimalni iznos bespovratnih sredstava za jedan projekt iznosi 1,3 milijuna eura.)


Prihvatljivi prijavitelj je bilo koji subjekt, javni ili privatni, komercijalna ili nekomercijalna organizacija te nevladina organizacija osnovana kao pravna osoba u Hrvatskoj. Prihvatljivi projektni partner je bilo koji javni ili privatni subjekt, komercijalna ili nekomercijalna organizacija te nevladina organizacija osnovana kao pravna osoba u državama donatorima (Norveška, Island, Lihtenštajn) ili u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljive su one aktivnosti koje doprinose ciljevima navedenima u okvirnoj tablici programskih rezultata, dijelu „Pokazatelji provedbe“ predmetnog sadržaja. Podrška će se pružiti projektima koji će provoditi aktivnosti koje doprinose:

– pripremi tehničke dokumentacije potrebne za instaliranje integriranih fotonaponskih elektrana
– povećanju instaliranih kapaciteta za proizvodnju solarne energije (integriranih fotonaponskih elektrana)
– povećanju proizvodnje solarne energije i smanjenju godišnjih emisija CO2.


OKVIRNI KALENDAR AKTIVNOSTI

Više informacija o pozivu moguće je pronaći na službenoj stranici e-Savjetovanja.

 Aktivnost informiranja poduzetnika dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: