U ponedjeljak, 9. siječnja 2017. godine, u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, održan je „Međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike informatike i računalstva“ namijenjen učiteljima i nastavnicima informatike i računalstva osnovnih i srednjih škola grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije. Skup, na kojem je prisustvovalo osamdesetak sudionika, organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje. U ulozi moderatora našla se Saida Deljac, stručna savjetnica Agencije, a sve prisutne pozdravio je Ivan Plačko, direktor TICM-a.

Cilj skupa bio je upoznati sudionike s metodologijom pripreme i provedbe EU projekata kroz pružanje osnovnih informacija o projektima provedenima u školama te kroz vlastita iskustva i primjere dobre prakse.

Vlastita iskustva podijelili su Janja Banić, ravnateljica Prve gimnazije Varaždin, Kristinka Blažeka i Marijan Horvat iz Tehničke škole Čakovec, Tina Čerpinko, Nina Prašnjak i Mario Stančić, ravnatelj VI. OŠ Varaždin, Tamara Vidović i Tea Horvatić iz OŠ Strahoninec, te Ivana Ružić iz I. OŠ Čakovec.

Osamdesetak aktivnih sudionika potvrđuje važnost događanja koje se po prvi puta u ovom obliku održalo u Međimurskoj županiji. Velik odaziv pokazuje da postoji interes i potreba obrazovne zajednice za dodatnim usavršavanjem. Uz razmjenu iskustava, skup je pružio priliku nastavnicima za razvoj novih ideja i partnerstava u budućim projektima, te za jačanje zajednice u području provedbe međunarodnih obrazovnih projekata.

Saida Deljac, stručna savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje

Ivan Plačko, direktor TICM-a

Podijeli: