Sredinom prosinca I. osnovna škola Čakovec ugostila je petnaestak učitelja iz Portugala, Češke, Turske, Italije i Hrvatske u sklopu projekta Erasmus+ KA219 Young Entrepreneurs in Action. Dvogodišnji je to projekt kojem je cilj razvoj međunarodne suradnje između škola, razmjena iskustava i primjera dobre prakse te razvoj i primjena inovacija u obrazovanju. Vodeći partner projekta je I. osnovna škola Čakovec, a partneri su još:

  • OŠ Vežice, Rijeka
  • Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil, Baiao, Portugal
  • Masarykova zakladni skola a materska skola Velka Bystrice, Velka Bystrice, Češka
  • AKÇANSA FATIH SULTAN MEHMET ORTAOKULU, Istanbul, Turska i
  • Istituto Comprensivo Carducci Paolillo, Cerignola, Italija.

Tijekom projekta, učitelji i njihovi učenici radit će na razvoju digitalne i financijske pismenosti, upoznat će brojne on-line alate za razvoj digitalnih vještina, stvarati vlastite obrazovne sadržaje, itd.

Tijekom posjeta Čakovcu, učitelji su posjetili Tehnološko-inovacijski centar Međimurje. Direktor TICM-a, Ivan Plačko, predstavio je aktivnosti i važnost poduzetničkog inkubatora u lokalnom i regionalnom ekosustavu te posebno naglasio njegovu ulogu u obrazovanju odraslih. Također, predstavio je TICM-ove projekte Kompas znanja i Azimut znanja koji su financirani kroz program Erasmus+ KA1 Mobilnost u svrhu učenja za pojedince u sklopu kojih su djelatnici TICM-a sudjelovali na više tečajeva s ciljem razvoja vještina inovativnih metoda podučavanja iz područja poduzetništva i IKT-a.

Učitelji su također imali priliku upoznati se s radom inkubiranog poduzeća LM Komunikacije d.o.o. Čime se poduzeće bavi prisutni su čuli od Magdalene Jaklin dok je Benjamin Hamer ukratko objasnio proces snimanja fotografija i video materijala korištenjem drona.

Ivan Plačko predstavlja TICM-ove Erasmus+ projekte Kompas znanja i Azimut znanja

Ivan Plačko

Učitelji iz pet zemalja u posjeti TICM-u

Benjamin Hamer, LM Komunikacije d.o.o.

Učitelji iz pet zemalja u posjeti TICM-u

Podijeli: