Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) održali su u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM) informativni seminar o programima za kreditiranje poduzetničkih investicija. Događaj održan u četvrtak, 8. ožujka 2018. godine, realiziran je u okviru Projekta TICM PPI 4.0 MSP, kao dio aktivnosti informiranja poduzeća o dostupnim izvorima financiranja razvoja poduzetničkih pothvata.

O ESIF kreditima za rast i razvoj te o odabranim poslovnim bankama koje su financijski posrednici u provedbi govorio je g. Josip Grgić iz odjela EU fondova i financijskih instrumenata HBOR-a. Pritom je naglasak bio stavljen na prednostima koje MSP-ovi dobivaju korištenjem ovih financijskih instrumenata, a to su između ostaloga niske kamatne stope te oslobađanje od plaćanja naknada za obradu zahtjeva i rezervaciju sredstava.

Ivan Plačko, direktor TICM-a, Sana Đukes, pomoćnica direktora (TICM), Josip Grgić iz odjela EU fondova i financijskih instrumenata (HBOR), Mirela Đuran, voditeljica odjela za mikro poduzetnike (HBOR)

U okviru seminara gđa. Mirela Đuran, voditeljica odjela za mikro poduzetnike HBOR-a, polaznike je upoznala s ostalim uslugama koje HBOR nudi poduzetnicima. Predstavila je program Malo i srednje poduzetništvo te program Gospodarstvo. HBOR posebnu pažnju posvećuje specifičnim ciljnim skupinama pa je bio predstavljen i program Poduzetništvo mladih i žena poduzetnica te program Kreditiranje poduzetnika početnika. S obzirom na to da je HBOR u razdoblju od 2014.-2020. preuzeo ulogu kreditora EU projekata koji će se sufinancirati sredstvima ESI fondova, napravljen je i pregled programa kreditiranja EU projekata javnog sektora, privatnog sektora te projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice.

 

Podijeli: