Međimurska županija je 1. lipnja 2020. godine raspisala: Javni poziv za dodjelu jednokratnih novčanih potpora građanima koji su ostali bez posla uslijed epidemije uzrokovane virusom COVID-19 u vremenskom razdoblju od 19. ožujka 2020. godine pa do 31. svibnja 2020. godine

Cilj Poziva je ublažiti negativne financijske posljedice građanima zbog gubitka posla u navedenom razdoblju, a pravo na jednokratnu novčanu potporu mogu ostvariti građani koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište prijavljeno na području Međimurske županije i koji su u razdoblju od 19. ožujka pa do 31. svibnja 2020. godine evidentirani kao nezaposleni u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Čakovec ili ispostavi u Prelogu ili Murskom Središću, a kao razlog otkazivanja ugovora o radu je epidemija virusa COVID – 19.

Financijska sredstva za ovaj Poziv osigurana su u Proračunu Međimurske županije za 2020. godinu te će putem Javnog poziva biti dodijeljena građanima koji ispunjavaju propisane uvjete. Iznos jednokratne financijske potpore po pojedinom prijavitelju iznosi 1.000,00 kn.

Postupak prijave detaljno je opisan na službenim mrežnim stranicama Međimurske županije, a rok za podnošenje prijava je  30. lipanj 2020. godine.  

Prijaviti se možete klikom na sljedeću poveznicu


Financiranje troškova školskog obroka svim učenicima!

Istovremeno s ovom mjerom, Međimurska županija financirat će i troškove školskog obroka za učenike svih međimurskih škola koji su od 11. svibnja 2020. godine ponovno sjeli u školske klupe. Mjera obuhvaća one učenike čiji roditelji sami podmiruju troškove školskog obroka kako bi se i na taj način pomoglo obiteljima s područja Međimurske županije. Predviđeno je da će ovom mjerom biti obuhvaćeno oko 3000 učenika iz 30 međimurskih škola.

Izvor: Međimurska županija 

Podijeli: