Od 19. do 22. ožujka 2019. godine u Primoštenu, održano je Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) i Hrvatskog saveza informatičara. Udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) imale su četiri predstavnika u kategoriji Primjena algoritama.

Najznačajniji uspjeh je postigao višegodišnji prvak Martin Josip Kocijan, učenik 3. razreda prirodoslovno matematičkog smjera Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Nakon dva dana natjecanja i riješenih šest problemskih zadataka Martin Josip Kocijan osvojio je prvo mjesto i vraća se u Čakovec sa zlatnom medaljom.

Martin Josip Kocijan i njegovi mentori Miljenko Blažeka i Dejan Drabić

U kategoriji sedmih razreda, predstavnici udruge MIS i MIK imali su dva predstavnika: Janu Furdi iz Osnovne škole Podturen koja je osvojila treće mjesto i Jakova Biškupa iz Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec koji je osvojio deseto mjesto.

Jana Furdi

Jakov Biškup

Među učenicima šestih razreda predstavnik udruga bio je Antun Kralj iz VI. osnovne škole Varaždin kojeg je samo jedan bod dijelio od brončane medalje, tako da je u konačnici osvojio četvrto mjesto. Mentori učenicima su Miljenko Blažeka, prof. i Dejan Drabić, mag. inf.

Dejan Drabić i Antun Kralj

Jana Furdi i Antun Kralj pozvani su na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu (JHIO) koja će se održati 13. travnja.2019. godine u Zagrebu, dok je Martin Josip Kocijan pozvan na Hrvatsku informatičku olimpijadu (HIO) koja će se održati u Zagrebu 14. travnja 2019. godine. Čestitke svima!

Izvor: Udruga MIS

Podijeli: