U sklopu trećeg poziva spomenutog programa TICM je, kao projektni partner, sudjelovao u prijavi projekta MARATON (puni naziv projekta je „Obogaćujemo mlade kadrove za razvojne odjele u poduzećima – uspostava potporne usluge za poduzeća u obliku on-line burze istraživačkih studentskih radova u poduzećima“) te je projekt odobren za sufinanciranje.

Cilj projekta je uspostava i promocija potporne usluge u smislu povezivanja tvrtki, istraživača i studenata u obliku on-line burze studentskih istraživačkih radova i predstavljanja praktičnih rješenja za uočene gospodarske i razvojne izazove u programskom području. Kroz povezivanje poduzeća, studenata i istraživača iz visokog obrazovanja želi se potaknuti gospodarski rast te povećati konkurentnost gospodarstva u manje razvijenom pograničnom području.

Glavne aktivnosti projekta MARATON su:

–          uspostava zajedničke, dvojezične web i mobilne aplikacije (Android i iOS)

–          punjenje baze podataka s otvorenim istraživačkim radovima koje su tvrtke definirale kao projekte za studentsku praksu, diplomski, magistarski ili doktorski rad

–          promotivna kampanja za uključivanje studenata i istraživača – mentora u projekte

–          promotivna kampanja za podizanje svijesti šire javnosti o postojanju i koristi on-line burze i samog projekta

–          prijenos rezultata i iskustava iz projekta izvan područja i na buduće ciljne skupine.

Ukupna vrijednost projekta MARATON je 370 tisuća eura podijeljenih na 8 partnera iz Hrvatske i Slovenije, od čega je TICM-ov udio 40 tisuća eura. Projekt službeno traje od 18. prosinca 2013. do 17. ožujka 2015. godine, a početni sastanak te konferencija za medije održat će se u Ptuju 21. siječnja 2014. godine.

Podijeli: