Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA poziva vas na radionicu:

LIN RADIONICA – INOVATIVNA MREŽA PROIZVOĐAČA MAHUNARKI

koja će se održati u petak, 29. studenog 2019. godine, s početkom u 9:00 sati
u multimedijalnoj dvorani  Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B, Čakovec.

Naglasak radionice biti će na podizanju svijesti o važnosti mahunarki u promociji održive poljoprivrede te važnosti promocije mahunarki kao konkurentne poljoprivredne kulture Republike Hrvatske. Projektni tim će predstaviti jednu od aktivnosti projekta TRUE, a to je izrada Hrvatske studije slučaja “Mahunarke: njihova potencijalna uloga u poljoprivrednoj proizvodnji Hrvatske” kao i dosadašnje rezultate implementacije projekta.

Članove Inovativne mreže proizvođača mahunarki, odnosno, radnu skupinu čine predstavnici poljoprivredne i prehrambeno – prerađivačke industrije, predstavnici znanstvene zajednice, poljoprivrednih proizvođača te relevantnih lokalnih institucija.

Radionica se provodi u sklopu projekta “Transition paths to sustainable legume-based systems in Europe“ (akronim: TRUE) koji se sufinancira iz Programa Obzor 2020.


Ciljevi radionice:

  • Rezultate znanstvenih istraživanja kao i studije slučaja učiniti dostupnijima poljoprivrednim proizvođačima;
  • Definirati najznačajnije prednosti i nedostatke mahunarki kao poljoprivredne kulture u RH;
  • Definirati prepreke u proizvodnom i prerađivačkom sektoru proizvodnje mahunarki.

Sudjelovanje na radionici je BESPLATNO, ali zbog ograničenog broja mjesta neophodno se prijaviti na jedan od slijedećih načina: ONLINE prijavom, telefonom na 040 395 586 ili putem elektroničke pošte nikola.blazon@redea.hr najkasnije do 27. studenog 2019. godine.

Poziv i program možete preuzeti OVDJE.

Podijeli: