Ured za udruge Vlade RH donio je Odluku o financiranju projekta „Kultivator kao generator“ Udruge Kultivator te partnera Međimurske županije i Općine Nedelišće. Projekt je financiran u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. -2020. Europskog socijalnog fonda, UP.04.2.1.11 Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Maksimalan iznos prihvatljivih troškova je 376.710,82 HRK, od čega su dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 320.204,20 HRK (85%) te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske iz državnog proračuna RH u iznosu od 56.506,62 HRK (15%).

Aleksandar Novak, predsjednik udruge Kultivator.

Provedbom projekta podići će se razina profesionalnosti zapošljavanjem administrativnog tajnika i koordinatora projektnih aktivnosti u Udruzi Kultivator, koji će ojačati kapacitete u području financijskog upravljanja i prikupljanja sredstava pohađanjem programa osposobljavanja.

S druge strane, provodit će se komunikacijske radionice namijenjene svim predstavnicima organizacija civilnog društva s područja Međimurske županije koji žele ojačati komunikacijske vještine sa svojim ciljanim skupinama te unaprijediti vidljivost svojih organizacija i programa/projekata u medijima, a time posljedično i u lokalnoj zajednici.

U planu je održavanje sljedećih radionica:

  • Javni nastup,
  • Komunikacija s institucijama,
  • Krizno komuniciranje,
  • Odnosi s medijima,
  • Korištenje društvenih mreža.

Projekt je započeo s provedbom 23. prosinca 2021. godine, a trajat će 18 mjeseci.

Podijeli: