Nakon što su početkom prošle godine počeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji postojeće zgrade Radionice Tehničke škole Čakovec u vrijednosti od 14,3 milijuna kuna, započelo je opremanje budućeg Centra kompetentnosti u strojarstvu.

Ukupna vrijednost opreme iznosi 22,2 milijuna kuna, a do sada je ugovorena oprema i namještaj u vrijednosti od 6,5 milijuna kuna čija je isporuka u tijeku.

Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu Tehničke škole Čakovec.

Nakon opremanja novih školskih praktikuma učenici će imati mogućnost učiti i raditi u najsuvremenijoj opremi u praktikumu za energetsko strojarstvo i obnovljive izvore energije, praktikumu za fluidne tehnike, praktikumu za mjerenja i kontrolu kvalitete, praktikumu za automatizaciju i robotiku,  praktikumu za razvoj i konstrukcije, praktikumu automehatronike, praktikumu za zavarivanje i obradu metala, praktikumu CAD/CAM tehnologije te praktikumu za CNC tehnologiju.

U potkrovlju Centra kompetentnosti nalazi se multimedijalna konferencijska dvorana koja može primiti i do 120 osoba. U potkrovlju su smještena dodatna 4 laboratorija u kojima će učenici strojarskih zanimanja, odrasli polaznici, nastavnici, ali i poduzetnici i gospodarstvenici imati prilike sudjelovati u programima stručnog usavršavanja i educirati se u novo opremljenim praktikumima.

Regionalni centar kompetentnosti TŠČ financira se iz Europskog Socijalnog fonda (Uspostava RCK u strojarstvu SJEVER – TŠČ, ukupna vrijednost 26.2 milijuna kuna) i Europskog fonda za regionalni razvoj (Regionalni centar strojarstva SJEVER, ukupna vrijednost 29.9 milijuna kuna).

Projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Čakovec jedan je od najvažnijih kapitalnih projekata Međimurske županije. Uspostavom Centra u cijelosti će se promijeniti sadržaj i obrazovna kvaliteta kao i primjena inovativnih metoda učenja. Projektom će se omogućiti stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških, organizacijskih i stručnih preduvjeta za vrhunsko strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih sukladno potrebama gospodarstva u području strojarstva u regiji.

Izvor: Međimurska županija 

Podijeli: