Udruga Women in Adria poziva vas na prvu konferenciju za poduzetnice u Čakovcu koja će se održati u petak, 12. studenog, s početkom u 9.00 sati, Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec, na adresi Bana Josipa Jelačića 22/D, Čakovec.

Konferencija je usmjerena na edukaciju, umrežavanje i pokretanje dijaloga za lokalnim vlastima o specifičnostima ženskog poduzetništva i mogućnostima potpore.

Konferencija je namijenjena:

  • iskusnim poduzetnicama,
  • ženama koje su na početku poslovanja.

Obrazac za prijavu za sudjelovanje na konferenciji nalazi se na sljedećoj poveznici . Ulaz se ne naplaćuje, ali zbog ograničenog broja mjesta obvezna je prijava putem obrasca. Konferencija se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera.


PROGRAM

9:00 – 9:30 – Registracija i otvaranje konferencije, pozdravni govori.

9:30 – 10:15 – Mogućnosti financiranja postcovid razdoblju.

Imat ćete priliku čuti o mogućnostima financiranja u RBA, jedinoj poslovnoj banci u Hrvatskoj koja ima program za poduzetnice; zatim mogućnosti financiranja preko HBOR-a te iz EU fondova i HAMAG-a

10:15 – 11:00 – Certifikacijski brending

Što je certifikacijski brending i kako započeti u 5 korakaTema certifikacije i raznih poduzetničkih nagrada je u ovom trenutku vrlo aktualna i od iznimnog značaja za poduzetništvo, a posebno za nas žene poduzetnice. Kako smo mi žene sklone neprekidnom dokazivanju naše znanja i sposobnosti, bez da nas netko traži, tako same rijetko želimo za sebe reći da smo uspješne prije nego netko drugi izrazi pohvalu o nama. No, kako vrlo često moramo naše odluke donositi vrlo brzo i djelovati proaktivno, tako je i tema certifikacije za nas vrlo zanimljiva. Pojava certifikata i nagrada je u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina doživjela svoj ponovni uzlazni trend. Percepcija i vrednovanje certifikata dobilo je marketinšku vrijednost što je nama poduzetnicama itekako ogromni plus da svojem tržištu, uz neovisnu potvrdu, dokažemo da znamo što radimo, bez da tražimo da netko javno istupa u naše ime i da nas hvali. Zato ćemo na ovom kratkom predavanju čuti o trenutno najznačajnijim certifikacijskim shemama koje postoje, benefitima certifikata, osnovnoj razlici, između certifikata i nagrada, te kako postojeće ili nove certifikate brendirati i pretvoriti u sredstvo koje generira prihod.

Predavačica: Marijana Staneković

11:00 – 11:45 – Žig-dragocjena poslovna imovina

Osnovali ste poduzeće te uložili vrijeme i novac u identitet vaše tvrtke i proizvoda, kreirajući pritom ime i zaštitni znak. Upravo je iz tog razloga vrlo važno da nakon godina uloženih u razvoj poslovanja netko treći, koristeći se vašim imenom/znakom, ne profitira. To možete spriječiti registracijom imena i/ili logotipa vašeg poduzeća odnosno vaših proizvoda. Na predavanju ćete saznati što je žig, što se njime štititi, postupak zaštite u Hrvatskoj, Europi i na svjetskoj razini te što je važno prilikom odabira/stvaranja žigova. Također, dobit ćete odgovore na pitanja zašto su žigovi uopće važni, koja je njihova svrha te kakvu građanskopravnu zaštitu imate na raspolaganju kao nositelj žiga.

11:45 – 12:00 – Pauza

12:00 – 13:00 – Postanite direktorice svog svemira

Stres vam je stalni suputnik, iscrpljeni ste od jutra do mraka? Bojite se što donosi budućnost, osjećate kao da su vam sve lađe potonule? Život vam je „natovario“ više nego što možete nositi, čini vam se da nikad nećete uspjeti sve završiti, a nove obveze samo izviru? Ovakvi osjećaji i razmišljanja su normalni, ali posve su nepotrebni, i što je još gore – štetni za vas. Postoji način kako upravljati svojim reakcijama, mislima i osjećajima, ili bolje rečeno ne dozvoliti da oni upravljaju vama. Znanstveno potvrđena metoda kako preuzeti „volan“ svojeg života u vlastite ruke, a automatskog pilota izbaciti iz sjedišta zove se mindfulness. Bez pretjerivanja. U svijetu mindfulness doživljava svoj procvat na valu tzv. pozitivne psihologije, u svim područjima života. Ne, to nije još jedna tehnika self helpa, new age pomodarstvo, „kokreiranje“, iscjeljivanje… Mindfulness ima osnove u neuroznanosti i vrsta je emocionalne inteligencije, a ima potencijal da za vas bude „game changer“, najvažnija vještina koju ćete u životu naučiti. Ovo je jedinstvena prilika za sve one koji žele naučiti kako upravljati svojim mislima i osjećajima, kako ostati smiren u stresnim situacijama – ukratko, kako postati direktorica svog svemira!ž

Predavačica: Branka Novosel

13:30 – 13:30 – Panel rasprava: Žensko poduzetništvo u postcovid razdoblju
13:30 – 14:00 – Moja poslovna priča-Dunja Franjić Bubek
14:00 – Zatvaranje konferencije

Izvor: Events women in adria

Podijeli: