Poslovni dnevnik, Večernji list i Međimurska županija pozivaju Vas na konferenciju:


DIGITALNA POSLOVNA HRVATSKA – DIGITALNA TRANSFORMACIJA MEĐIMURSKOG GOSPODARSTVA

koja će se održati u četvrtak, 14. studenog, u 10 sati,
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec.

Utjecaj napredne tehnologije na poslovanje danas je neizbježan, a subjektima koji se digitalno transformiraju tehnologija donosi veći i brži rast prihoda, jače poslovne mreže te više plaće. U razvojnom okruženju gdje je transformacija industrije pretroma i prespora u odgovaranju na tržišne potrebe, a zavisnost o turizmu nesigurna, logični korak javne samouprave je stvaranje poticajnog institucionalnog okruženja. Na taj bi način, postojeći ljudski kapital u Hrvatskoj mogao biti nositelj novog rasta temeljenog na IT tehnologijama i njihovoj primjeni u jačanju konkurentnosti postojećih industrija i usluga. Uz navedeno, specijalizacijom na proizvodima visoke dodane vrijednosti, mogli bi nadoknađivati izgubljene godine rasta.

Prikazivanjem poticajnih mjera gradova i županija upoznajemo poslodavce s važnošću što brže prilagodbe i adekvatne pripreme za promjene koje donose tehnološke inovacije, ali i s važnošću digitalnog poslovanja za gospodarski rast i razvoj te ostalim koristima koje ono donosi. Isto tako, veliki naglasak stavljen je na decentralizaciju poslovanja radi optimizacije troškova, kao i razvoja regija.

Cilj je kroz program konferencije “Digitalna poslovna Hrvatska” pokazati konkretne korake i smjernice za daljnji ubrzani razvoj gospodarstva na krilima procesa digitalizacije.

Na konferenciju se možete prijaviti putem poveznice, a za dodatne informacije možete se javiti na mail konferencije@poslovni.hr ili na broj telefona: 01/ 6326 064

Podijeli: