Vremena u kojima su dizajneri i developeri radili zasebno, bez međusobne interakcije, su iza nas. U svijetu razvoja softvera danas je, više nego ikad, potrebna kvalitetna kolaboracija, efikasni alati te dobra organizacija rada na daljinu.

S ciljem poticanja i podržavanja kolaboracije programera i dizajnera, u petak 19. lipnja u prostorijama informatičke učionice TICM-a , održan je 25. meetup na temu “Dizajn mobilnih aplikacija u 90 minuta“.

Voditelj meetupa bio je Goran Levačić iz poduzeća GoranUX koji radi kao UX dizajner na proizvodima poput RoboKiller, TapeACall, TrapCall. Sudionicima je prezentirao je mogućnosti Figme kroz praktičnu vježbu izrade iOS mobilne aplikacije za upravljanje osobnim budžetom.

Voditelj meetupa, Goran Levačić iz poduzeća GoranUX

Kroz praktičan rad i komunikaciju, sudionici su mogli saznati više o funkcionalnosti Figme, alata koji je prvenstveno namijenjen za dizajn korisničkih sučelja i prototipiranje, ali i za efikasnu suradnju između različitih timova u realnom vremenu. Iako relativno novi alat (prva beta verzija bila je dostupna 2016. godine), Figma se danas nametnula kao industrijski standard i to ponajprije zbog svojih cross-platfom mogućnosti, agilnosti i pouzdanosti. Uz Figmu, sudionici su dobili više saznanja o korištenju dizajn standarda “Human Interface Guidelines” razvijenog od strane Apple-a.

Sudionici meetupa

Prototip mobilne aplikacija za planiranje troškova izrađene na meetupu

S obzirom na vrijeme u kojem živimo, ovakvi alati su itekako korisni i važni za uspješan i efikasan rad, posebno za profesionalce koji rade na daljinu, pa će se i budući susreti Me<CoDe/> grupe baviti ovakvim temama.

Sudionici meetupa proširli su svoja znanja o Figma alatu te Human Interface Guidelines standardu

TICM nastavlja s organizacijom aktivnosti informiranja i povezivanja i u narednim mjesecima. S ciljem pravovremenog informiranja o nadolazećim aktivnostima TICM-a pozivamo vas da redovito pratite našu internetsku stranicu Facebook profil.


Networking je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje

Podijeli: