Mentorski program KnowING IPR namijenjen je malim i srednjim poduzećima (MSP) te startupovima usmjeren na razvoj vještina u području prava intelektualnog vlasništva (IPR, od eng. Intellectual property rights), unaprjeđenje suradnje temeljene na IPR-u, omogućavanju pristupa otvorenim podacima o IPR-u i i korištenju tog znanja za unaprjeđenje poslovanja i rješavanje specifičnih izazova.

Sudjelovanjem u programu sudionici dobivaju:

  • Pregled situacije s patentima vezanima uz specifičnu tehnologiju/proizvode na nacionalnoj i internacionalnoj razini
  • Analizu vrijednosti određenih patenata
  • Razvoj plana komercijalizacije
  • Podršku u procesu patentiranja
  • Podršku u procesu dobivanja zaštitnog znaka

U mentorskom programu ima prostora za najmanje pet MSP-ova i petnaest startupova iz Hrvatske, Rumunjske, Moldavije, ali se mogu pridružiti i sudionici iz drugih zemalja Dunavske regije.


ŠTO MOŽETE OČEKIVATI

Mentorski program obuhvaća mentorstvo „jedan-na-jedan“  – individualni susreti sudionika s partnerima iz KnowING IPR-a i njihovim stručnjacima (predviđeno održavanje 1 do maksimalno 2 takva susreta). Za sve sudionike bit će organiziran jedan inicijalni i jedan zaključni događaj. Drugi dio programa uključuje e-učenje o dvije teme: patentiranju softvera i upravljanju inovacijama. Cjelokupni proces e-učenja bit će podržan stručnim materijalima dostupnima online.

Program će se u potpunosti odvijati online, na engleskom jeziku, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno.


ROKOVI

Mentorski program provodit će se od  5. listopada 2021. do 30. studenog 2021, a prijave su moguće od 9. kolovoza 2021. do 20. rujna 2021.

Prijaviti se možete ovdje, a više informacija o programu pronađite na poveznici.


 

Aktivnost informiranja poduzetnika dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: