Umjetna inteligencija je do sada bila rezervirana za znanstvenike i visoko-tehnološke tvrtke. O tome zašto bi umjetnom inteligencijom trebao ovladati svatko tko želi stvarati vrijednost u sljedećih trideset godina i kako to postići pričat će Mislav Malenica na predavanju Autonomni sustav promijenit će svijet: recept kako to iskoristiti, koje će se održati u velikoj dvorani Centra za održivi razvoj, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, 24. svibnja 2022., s početkom u 13 sati.

Recept dobrih rezultata prilikom uporabe umjetne inteligencije je uvažavanje ljudskih potreba. Intuicija i emocionalna inteligencija trebaju biti smjernice kako bi tehnologija bila pristupačnija ljudima. Tri su ključna faktora presudna korisnicima prilikom upotrebe novih tehnologija: stručnost, upoznatost s njihovim potrebama i briga. Kako bi omogućili što bolje iskustvo za korisnike, bitno je uzeti njihova očekivanja u obzir i stvarati jednostavniju, dostupniju budućnost svima. Više o svemu tome možete čuti na predavanju.

O PREDAVAČU
Mislav Malenica, inženjer i poduzetnik, svoje je sedamnaestogodišnje iskustvo u polju umjetne inteligencije stekao prvo kao znanstveni novak Instituta Ruđera Boškovića, a zatim kao poduzetnik u Silicijskoj dolini i Europi. Mislav je AI inženjer i poduzetnik čiji je rad orijentiran na izgradnju emocionalno inteligentnih AI rješenja koja će imati pozitivan utjecaj na svijet. Stručnjak je u području umjetne inteligencije, strojnog učenja, teorije igara i modeliranja ljudskog ponašanja. Predsjednik je Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI) i direktor tvrtke Mindsmiths.

Podijeli: